XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 9 Ekim fiyat görünümü: XRP düşüşü sonlandı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 9 Ekim fiyat hareketleri için önemli olabilecek teknik gelişmeleri şu şekilde özetledik:

  • XRP 61 sent fiyatından başladığı orta vadeli düşüş trendine 51 sente mola verdikten sonra yeniden düşüşe geçerek 47 sent bandına kadar gerilemişti.
  • 47 sent seviyesinde 4 saatlik 200 hareketli ortalama seviyesine tutunabilen XRP bu seviyede de bir mola verdiğini görüyoruz.
  • Henüz 4 saatlikte 100 ve 200 hareketli ortalamaların arasında fiyatlanan XRP/USD paritesi, bir toparlanma sinyali vermiş durumda değil.

XRP son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında fiyatını korurken, Bitcoin karşısında ise yüzde 0,55 oranında bir gerileme yaşadı.

XRP 9 Ekim fiyat hareketleri

XRP/USD paritesinin dün hafif bir yükselme ile dalgalı bir şekilde 50 sent sınırına yaklaştıktan sonra ivme kaybederek yeni günle beraber bir miktar ivme kaybettiğini görüyoruz. XRP’nin 4 saatlik 200 hareketli ortalama üzerindeki hareketli ise dikkat çekiyor. Buna göre 200 HO’nun sağlam bir destek noktası olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca yatay diyebileceğimiz son 48 saatlik fiyat hareketlerinin ana düşüş trendinin üstünde kaldığını görüyoruz. Yalnız bu hareket düşüş trendinin kırılıp, yükselişe geçildiğini söylemek için yatay konumundan dolayı oldukça zayıf kalıyor. Bunun yerine daha yüksek boyutlu yükseliş mumları görülmesi ve fiyatın kısa vadede 51 senti geçip 4 saatlikte 100 HO üzerine çıkması yeni bir yükselişin başlangıcı olarak kabul edilebilir.

Olumsuz bir senaryoda ise yine 4 saatlik 200 HO’nun altında 47 sent bandı önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması ise XRP’nin 44 sent seviyesini test etmesine neden olabilir. Açılacak pozisyonlarda aşağı yönlü olarak bu seviyelere stop konulması oldukça kritik bir hareket olacaktır.

XRP için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergeler saatlik MACD’nin konumuna baktığımızda negatif bölgedeki zayıf hareketleri kısa vadede bir düşüş yönlü hareketlerin olabileceğini işaret ediyor.

Stokastik osilatörün ise gün içi seviyesini kontrol ettiğimizde aşırı satım bölgesinde yatayda hareket ettiğini görüyoruz. Bu seviyede kaldıkça düşüşün derinleştiğini görebiliriz. Aşırı alım bölgesinden çıkması ise XRP/USD paritesi için bir yükseliş sinyali olabilir. Öte yandan saatlik görünümde RSI 50 seviyesinin altında yatay hareket ederken, CCI negatif konumda düşüş trendinin daha güçlü olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin