ethereum
Madenciliğin “Buz Çağı” Ethereum tarafından yine ertelendi, Peki ETH'de son durum ne?

Ethereum’un yaratıcısı, Ethereum 2.0 güncellemesindeki gelişmeleri özetliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda, Ethereum’un kurucularından biri olan Vitalik Buterin, Ethereum San Francisco etkinliğinde, Ethereum 2.0 güncellemesinin Ethereum Blockchain’i açısından taşıdığı önem hakkında konuştu.

Vitalik Buterin: ”Ethereum 2.0 farklı kavramların bir kombinasyonunu içeriyor.”

Buterin, Ethereum 2.0’ın farklı kavramların bir kombinasyonunu içeren “her şeyi bir arada tut” olduğunu belirtiyor. Bu kavramların, tüm Ethereum Blockchain’ini “ciddi ve temelde” yenileyecek bir yolun parçası olduğunu söylemeye devam ediyor. Ethereum topluluğu birkaç yıldır Etherum 2.0 projesi üzerinde çalışıyor.

Ekibin, Casper ve Sling adlı Proof of Stake (PoS) protokolü gibi kavramlara odaklandığını ekliyor.  Ayrıca Buterin, yeni nesil Ethereum’un, soyutlama, geliştirilmiş protokol ekonomisi gibi çeşitli iyileştirmelere sahip olacağını vurguluyor. Buterin geçtiğimiz günlerde protokol ekonomisi kavramı üzerine bir çalışma yazdığını da belirtiyor.

Ethereum’un yaratıcısı: “Ethereum’u Ethereum 2.0’ın ötesine geçirmek istiyoruz.”

Buterin ayrıca, konuya yönelik şunları söylüyor:

Ethereum 2.0, temel olarak, tüm bu farklı gelişmeleri alabilecek ve bunları bir araya getirecek ve genel amaçlı bir Blockchain için mümkün olan en iyi tasarım olduğuna inandığımız şeyleri yaratacak olan yeni Ethereum versiyonu.

Ayrıca kurucu ortak, amaçlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde Ethereum’u Ethereum 2.0’ın ötesine geçirmek için bir yol haritasına sahip olmak olduğunu belirtiyor. Buterin ayrıca projeye yönelik araştırma miktarının onu iyimser olmaya yönlendirdiğini de ekliyor. Buterin, araştırma açısından bakıldığında, önemli çözülmemiş teorik problemler olduğuna inanıyor.

“Şu anda, aslında ilk whitepaper’ın gerçekten çok önündeyiz.”

Buterin Ethereum 1.0’ı oluşturmak için whitepaper’ın yazıldığı süreyi hatırlatarak, Ethereum 2.0 için zaman çizelgesinin aynı hatlara benzediğini belirtiyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Şu anda, aslında ilk whitepaper’ın gerçekten çok önündeyiz.

Prysm (Prysmatic labs), Parite (ConsenSys), ​​Lighthouse (Sigma Prime) gibi bireysel projelerden örnekler vererek, bu projelerin, Casper ve Sharding client için Ethereum 2.0 sürümlerini uygulamaya başladıklarını belirtiyor. Aynı zamanda Buterin, projelerin yakında test edilmesini bekliyor.

Buterin, Ethereum ekosistemini Bitcoin’inkiyle karşılaştırıyor

Ayrıca, paralel olarak, ekibin TestNet üzerinde çalışacağını, protokollerin resmi olarak doğrulandığını, denetim protokolünün, kodun ve denetimin protokol denetlemesinin yapılacağını ve bunun da MainNet sürümüyle sonuçlanacağını ekliyor.

Paralel olarak çalışan birden fazla şirkete sahip olma mantığından bahsetmişken, Ethereum topluluğunun çoklu uygulama fikrine güçlü bir şekilde inandığını belirtiyor. Buterin, Ethereum ekosistemini Bitcoin’inkiyle karşılaştırıyor. Geliştirici tek bir uygulamadan dolayı Bitcoin ekosisteminin karşı karşıya kaldığı kalkınma ve merkezileşme başarısızlıklarını istemediklerini vurguluyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin