XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 8 Ekim fiyat görünümü: XRP hafta sonunun kaybedeni oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 8 Ekim fiyat hareketleri için önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP hafta sonu 51 sent desteğini aşağı yönlü kırdıktan sonra hızlı bir gerileme yaşayarak 47 sent seviyesine kadar düşüş yaşadı.
  • Sıkışan fiyat hareketinin bir sonucu olarak yaşanan düşüş sinyallerini haftanın bitimine doğru vermişti.
  • XRP/USD saatlik grafiğinde 100 hareketli ortalamanın da 200 HO altında kalması ana görünümün negatife dönmesine neden oldu.

XRP son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında düşüş sonrası gösterdiği toparlanma performansı ile yüzde 2 oranında değer kazandı. Bitcoin karşısında ise şu an yüzde 1,56 oranında değer kazandığını görüyoruz.

XRP 8 Ekim fiyat hareketleri

XRP Cumartesi öğleden sonra ağır bir düşüş dalgasına girerek, yeni bir fiyat görünümü verdi. Bu düşüş XRP fiyatının47 sent bandına kadar gerilemesine neden olurken bu seviyeden gelen alış baskısı gerileyen fiyat hareketini sınırladı.

Düşüş sonrası fiyat hareketleri ise dar bantta devam etti. Bu seyirdeki en kritik XRP hareketleri ise bu süre zarfında 47 sentin üç kere test edilmesiydi. 3 kere aynı seviyeden dönen fiyat sonrasında bu seviyenin sağlam bir destek olması şeklinde fiyatlanırken, XRP/USD paritesi bu noktadan yükselişe geçti.

Son yükseliş hareketi ise hafta biterken 49 sente kadar ulaştı. Yeni gün ile birlikte 49 sentte görülen tepe hareketi sonrası bir düzeltmeye giren XRP, yazımız yayına hazırlanırken 0,4840 seviyesinde işlem görüyordu.

Mevcut düzeltme hareketinin 48 sentin hemen altına kadar olağan karşılanabileceği gibi bu seviyenin altında kapanış göstermesi düşüşün yeniden derinleşebileceğini gösteriyor.

Gün içersinde başlaması muhtemel bir yükseliş trendi için 49 sent seviyesi kritik bir direnç seviyesi olarak gözümüze çarpıyor. Bu seviyenin geçilmesi durumunda ise gün bitiminden önce yeniden 51 sent seviyesi test edilmesini görebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD göstergesi son fiyat hareketlerine göre pozitif bölgede fakat düzeltmeyi yansıtan bir şekilde düşüş hareketi gösteriyor. MACD’nin 0 üzerindeki kalması ise yükseliş için önemli bir destek olacaktır.

Stokastik osilatöre baktığımızda ise aşırı alım bölgesinden aşağı doğru salınması, XRP/USD paritesinde bir miktar daha gerilemeyi işaret edebilir. Öte yandan RSI ve CCI göstergelerinin yatay seviyeleri de fiyatın henüz yükselme yönlü bir hareket için sinyal vermediğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin