XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 5 Ekim fiyat görünümü: XRP yeni bir düşüş trendinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 5 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün 55 sent seviyesine kadar yükseldikten sonra bu seviyeye tutunamayarak yeni bir düşüş trendine girdi.
  • Bu düşüş hareketi ile düşen üçgen formasyonuna giren XRP, üçgenin alt çizgisini aşağı yönlü kırarak düşüşünü derinleştiriyor.
  • 51 sent seviyesi XRP için oldukça kritik bir nokta olması dolayısıyla bu seviyenin altındaki gün kapanış, kayıpları artırabilir.

XRP son 24 saatlik zaman diliminde ilk 20 kripto para arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden token oldu. Buna göre değer kaybının yüzde 4,5 oranında olduğunu görüyoruz. Bitcoin karşısında ise bu düşüş yüzde 4,15 oranında gerçekleşiyor.

XRP 5 Ekim fiyat hareketleri

Dün 55 sent seviyesine tutunamayan XRP’nin başladığı düşüş trendi yeni gün ile birlikte devam ettiği görülüyor. Mevcut düşüş hareketi aynı zamanda saatlik görünümünde 100 hareketli ortalamanın 200 hareketli ortalamayı aşağı yönlü kesmesine neden oldu. Bu durum ana trendinde düşüşe döndüğünü işaret ediyor.

Aynı zamanda kısa vadeli fiyat hareketleri düşen üçgen formasyonu oluşturdu. Yazımızın yayına hazırlandığı saatte ise üçgen formasyonunun alt çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Eğer saatlik kapanış mumları bu çizginin altında kalırsa XRP’nin düşüşü derinleşebilir.

Daha geniş perspektifte baktığımızda ise XRP 4 saatlik fiyat grafiğinde, XRP/USD paritesinin 4 saatlik 100 hareketli ortalama seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu durumda 0,5150 seviyesinin önemini artırıyor. Bu seviyenin altında kapanışlara dikkat etmek gerekirken, kırılması halinde XRP’nin önümüzdeki günlerde 46 sente doğru gevşediğini görebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD’nin düşüş ile birlikte negatif bölgede kaldığını görüyoruz. Bu durum aynı zamanda düşüşün derinleşmesini de destekliyor. Stokastik göstergenin ise aşırı satım bölgesinde yatay fiyat hareketleri gösterdiğini görüyoruz. Aynı zamanda RSI’ın düşük seviyesi ve CCI’ın negatif bölgede seyretmesi yine düşüşün devamı için diğer sinyaller olarak görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin