XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 30 Ekim fiyat analizi: XRP hızlı toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 30 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dünkü fon çıkışı esnasında 46 sent fiyatından 0,4350 dolara kadar geriledi.
  • Fakat bu düşüş 44 sent seviyesindeki kapanış ile sonuçlandı.
  • XRP dün gün içerisinde 44 sent bandında dalgalı hareketler gösterdikten sonra yeni gün ile birlikte hızlı toparlanarak fiyatını 45 sente kadar yükseltmeyi başardı.

XRP son 24 saatte dolar karşısında yaklaşık yüzde 2.7 oranında değer kaybı yaşarken, Bitcoin karşısında yüzde 1 oranında geriledi.

XRP 30 Ekim fiyat hareketleri

Dünkü gerileme XRP’nin dolar karşısında iki saatte yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetmesine neden olurken, sonrasında gelen toparlanma yüzde 4 oranında değer artışına neden olarak, kripto paranın hızlı şekilde toparlandığı görüldü.

Düşüşün özellikle saatlik 100 ve 200 hareketli ortalamalarını kırdıktan sonra gerçekleşmesi bu seviyelerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Uzun vadeli fiyat hareketlerinde ise 200 günlük hareketli ortalamanın oldukça önemli bir destek noktası olduğu anlaşılıyor. Öyle ki dünkü negatif yönlü hareket 0,4470 seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalama fiyatında sonlandı.

XRP günlük ortalamaları dikkat çekmeye başladı

Bu hızlı hareketin bu noktada alıcılar ile karşılaşması ve satış baskısının azalması 200 günlük hareketli ortalamayı önemli bir dinamik direnç çizgisi yapıyor. Diğer yandan onun altında konumlanan 100 günlük hareketli ortalama şu an 0,4260 seviyesinde bulunuyor. Bu seviye ise geçmiş dönem verilerine bakıldığında ikinci destek seviyesi olarak çalışıyor.

XRP’de bu hafta içerisinde yaşanabilecek yükselişler ise 100 günlük ortalamayı yükselteceği için 200 günlük XRP ortalamasının üzerine çıkma aşamasında kripto para için bir yükseliş trendinin başladığından bahsedebiliriz.

En son böyle bir hareketin -100 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamayı yukarı doğru kesmesi- Aralık 2017’de gerçekleştiğini hatırlatmakta fayda var. Bu tetikleme sonrasında ise XRP 3 dolar seviyesine kadar yükselmişti. O dönemden sonra başlayan düşüş hareketleri neticesinde Nisan 2018 tarihinde ters yönlü bir kırılma yaşandı. Ve o günden bugüne 100 günlük ile 200 günlük hareketli ortalama arasındaki boşluk daralmaya devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin