Denetim sektörünün devleri, kripto para ve Blockchain alanına yatırım yapıyor
Denetim sektörünün devleri, kripto para ve Blockchain alanına yatırım yapıyor

Denetim sektörünün devleri, kripto para dünyasına giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para endüstrisi hala olgunlaşma aşamasında, ancak ekosistemine yeni sektörler dahil ediyor gibi görünüyor. Kripto para birimlerinin cazibesine kapılan son sektör denetim sektörü. Yeni hazırlanan bir rapora göre, en üst düzey profesyonel denetim hizmetleri firmaları, bu yeni ve sürekli gelişmekte olan sektörde faaliyet gösteren şirketlere denetim hizmetleri sağlamak için kripto para birimi ve Blockchain alanında uzman olan kişileri işe alıyor. Ayrıca denetim sektörünün devleri, kripto para ve Blockchain alanında uzmanlardan oluşan ekipler oluşturuyor.

PwC, EY ve KPMG gibi sektör devleri, kripto para dünyasında!

Kripto endüstrisinin geçtiğimiz yıl gördüğü meteorik artış, kripto alanında faaliyet gösteren bir dizi girişimde denetim ve diğer hizmetler için bir talep oluşturdu. PwC, EY ve KPMG gibi ‘The Big Four’ denilen büyük denetim şirketleri, dijital varlıkların nasıl olması gerektiğine dair hissedarlar arasında bir fikir birliği olmamasına rağmen, bu sürekli gelişen alanda söz sahibi olmak için hiçbir fırsatı kaçırmadı. Piyasanın dolandırıcılık ve kara para aklamaya karşı savunmasız olduğu endişesinin yanı sıra işlemleri muhasebeleştirilmelidir. EY’de global güvence inovasyon lideri olan Jeanne Boillet, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu gelişen bir sektör. Bunu ele almaktan başka çaremiz yok çünkü bazı müşterilerimiz bu alana yatırım yaptı.

Denetim sektörünün devleri, kripto para ve Blockchain alanına yatırım yapıyor

Boillet’e göre, EY’nin müşterileri kripto ticareti yapan şirketler dışında, kripto para borsaları, kripto madencilik firmaları ve Blockchain teknolojisi ile ilgili geleneksel firmaları da içeriyor. EY’nin doğrudan rakibi olan PwC’de aynı planı takip ediyor. Önde gelen denetim firması, gelişmekte olan pazarın ihtiyaçlarına cevap vermek için küresel olarak 400’den fazla Blockchain uzmanını işe aldı. PwC’den bir yetkili, konuya yönelik şunları söylüyor:

Biz oldukça önemli bir çabanın ortasındayız. Sadece kripto para biriminde değil, Blockchain’de de denetim hizmetlerini nasıl sağlayabileceğimize önemli kaynak ayırıyoruz.

Piyasa, geçen sene gördüğü boğa dalgasından sonra bu yıl daraldı ve düşüş eğilimi göstermeye devam ediyor. Bu durum hala devam ediyor gibi görünüyor. Kripto parayla ilişkilendirilen fiyat dalgalanmaları, bankaların şüpheci olmasının ana sebebi gibi görünüyor. Bu büyüyen bir endüstri. Ancak, denetim firmaları iyimser ve işletmelerin, kripto paranın temelini oluşturan Blockchain teknolojisini benimsemeye devam edecekler.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin