XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 29 Ekim fiyat analizi: XRP fiyat hareketleri dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 29 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP hafta sonu 45 sent üzerinde 46 sent bandında dalgalı fiyat hareketleri gösterdi.
  • Dün yaşanan genel piyasa düşüşüne rağmen XRP’nin piyasa ile benzer hareket etmemesi dikkat çekti.
  • Nispeten hacim hareket eden XRP işlemlerinin yukarı yönlü hareketinin kısıtlı olduğu görülüyor.

XRP 29 Ekim fiyat hareketleri

XRP 29 Ekim öncesi hafta sonunu çoğunlukla yatay seyirde geçirirken, dar banttaki fiyat hareketleri XRP’nin fiyatının bir sıkışmaya girdiğini gösterdi.

Hafta sonuna girerken XRP’ye gelen satışlar ile fiyatın aşağı yönlü hareketi 46 sent desteğine tutunabildi. Sonrasında ise hafta sonunun büyük bir bölümü bu destek seviyesini test ederek geçti.

46 sent seviyesinde sağlam bir alıcı desteği bulan XRP ise dün öğleden sonraki hareketlerde hafif alıcılı hareket ederek, 0,4670 dolar seviyesine kadar çıktı. Bu noktada ise yükselişin devamı için yeterli alıcı desteği olmaması XRP/USD paritesinin gelen satışlar aşağı yönlü ivmelenmesine neden oldu.

Yeni haftanın başlangıcı ile düşüş yönlü bir seyir izleyen XRP yazım esnasında grafikte görülen Bollinger bandı orta çizgisi etrafında bulunuyordu.

Aynı zamanda saatlik görünümünde 100 saatlik hareketli ortalama seviyesine tutunma çabası da devam eden XRP’de alıcılar ve satıcılar arasında yoğun bir mücadele görülüyor. Bu bağlamda sıkışan fiyat hareketlerinin yukarı ya da aşağı yönlü keskin hareketlerine rastlayabiliriz. Bu yüzden alınacak olan pozisyonlarda destek ve direnç seviyeleri dikkatli şekilde takip edilmelidir.

Buna göre grafikte görülen Bollinger bandı alt ve üst çizgilerinin bulunduğu seviyelerdeki saatlik kapanışlar XRP fiyatında bir kopma için tetikleyici olabilir. Aşağı yönlü hareketlerde 46 sent oldukça kritik bir seviye iken yukarı yönde şu an 0,4630 dolar seviyesinde bulunan 100 HO’da önemli bir direnç olarak dikkat çekiyor.

Diğer yandan dün görülen genel düşüş ve sonrasındaki toparlanmanın neden olduğu ve tüm önemli kripto paralarda görülen dalgalanma hareketinin XRP’de olmadığını görüyoruz. Bu XRP’nin piyasa genelinde ayrıştığı yönünde bir sinyal olarak algılanabilir.

Bu ayrışma görünümü ise yakın zamanda XRP özelinde yüksek volatiliteli işlemlerin olabileceği yönünde bir izlenim bırakıyor.

XRP için önemli teknik göstergeler

Yeni gün ile birlikte düşüşe geçen XRP’de saatlik MACD göstergesinin negatif bölgeye geçmesi düşüşü hızlandırabilir.

MACD ile paralel olarak stokastik osilatöründe öğle saatlerinde aşırı satım bölgesine girmek üzere olduğunu görüyoruz.  RSI ve CCI göstergeleri de Stoch ile doğru orantılı olarak düşük seviyeleri ve aşağı yönlü görünümü ile XRP’deki düşüşün hızlanabileceği yönünde hareket ediyor.

Bu bilgiler ışığında XRP’nin gün içerisinde ilk olarak ana destek noktasını test edebileceğini söyleyebiliriz. Sonrası için ise 46 sent olan ana destek noktasındaki alıcı yönlü yatırımcı davranışları XRP’nin yönünde belirleyici olacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin