XRP 27 Eylül
XRP 27 Eylül fiyat görünümü: XRP düşüş trendini kırabilecek mi?

XRP 13 Eylül fiyat görünümü: XRP yeniden 25 sentten döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 13 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dün 25 sent bandına geriledikten sonra bu noktadan hızlı bir toparlanma yaşadı.
  • Kripto para piyasalarına giren fonların etkisi ile fiyatını 0,2760 dolar seviyesine kadar taşıdı.
  • Bu yükseliş hareketi XRP’nin kısa vadede oluşan düşüş trendi kırılmışken, 100 ve 200 HO seviyelerine tepki verdiğini görüyoruz.

XRP son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 4 oranında değer kazanırken, Bitcoin karşısında yüzde 2’ye yakın bir yükseliş yaşıyor.

XRP 13 Eylül fiyat hareketleri

XRP/USD saatlik grafiğine baktığımızda ilk gözümüze çarpan hareketin Eylül başından beri yaşanan düşüş eğiliminin dünkü yükseliş ile kırıldığı oluyor. Bu düşüşün daha da derinleşmesini engelleyen yükseliş ise yine oldukça kritik bir fiyat seviyesi olan 25 sent dolayında gelmesi, bu noktanın önemli bir destek seviyesi olduğunu yeniden teyit etmemizi sağladı.

Kripto paraların önemli destek seviyelerine inmeleri, teknik açıdan takip eden yatırımcıların piyasaya yeni fon girişleri yapmasına neden oluyor. Her ne kadar küresel piyasa gelişmeleri ve kripto para piyasasındaki haberler fon girişlerinde daha etkili gibi gözükse de önemli kripto paralardaki bu denli seviyelerinde traderların yatırım kararlarında oldukça etkili olduğu gözlemleniyor.

XRP/USD’nin saatlik görünümünü analiz etmeye devam edecek olursak, yükseliş hareketinin önemli hareketli ortalamalar olan 100 ve 200 HO’da bir direnç ile karşılaştığını görüyoruz. Saatlik basit hareketli ortalamaların konumlandığı 0,2730 – 0,2692 dolar bandında satıcılar ile karşılaşan XRP, yazımızın yayına hazırlandığı esnada bu seviyeden düşüşe geçmiş durumda. Son tahlilde 100 HO’nun altına sarkan XRP/USD paritesinin bu hareketini son yükselişin düzeltmesi olarak açıklayabiliriz.

Fibonacci düzeltme seviyelerine göre ölçtüğümüz XRP/USD fiyat hareketlerinin ise 0,2630 seviyesine kadar yapacağı düzeltme makul olarak karşılanabilirken, bu fiyatın altındaki fiyat sarkmaları, paritenin yeniden düşüş eğilimine girmesine neden olabilir.

Mevcut düzeltme seviyesi tamamlandıktan sonra gelebilecek olası bir yükseliş ise XRP/USD paritesini 30 sent yolunda ilk durak olarak 29 sent seviyesine kadar taşıyabilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

XRP/USD saatlik görünümünde MACD, son birkaç saatlik düşüşü hareketine bağlı olarak kısa vadeli “SAT” sinyali verdiğini görüyoruz. Stokastik osilatörü ise benzer şekilde aşırı satım bölgesine inmiş durumda olup negatif bir görünüm işaret ediyor. RSI 50 seviyesinde olup yönü güneye dönmüş olup, CCI’de benzer şekilde negatif bir görünüm sergiliyor. Toparlanma gelmeden önce bu göstergelerin konumlarını tersine çevirmelerinin beklenmesi rasyonel olacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin