XRP 27 Eylül
XRP 27 Eylül fiyat görünümü: XRP düşüş trendini kırabilecek mi?

XRP 11 Eylül fiyat görünümü: XRP düşüşünü sınırlandırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 11 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP’de dünün en kritik hareketi olarak 26 sentten dönüşüne şahit olduk.
  • Dünkü dip seviyeden yükseliş hareketi XRP’nin dolar karşısında 27,5 sente kadar yükselmesini sağladı.
  • Ana düşüş trendi içinde olan XRP’nin bu kısa vadeli yükseliş hareketi başarısız olunca XRP/USD paritesi yeniden 26 sent bandına geri döndü.

XRP son 24 saatlik fiyat hareketlerinde dolar karşısında yüzde 2,9 oranında değer kaybederken, bu kayıp Bitcoin karşısında yüzde 3’e yakın bir oranda gerçekleşiyor.

XRP 11 Eylül fiyat hareketleri

Ana düşüş trendi içinde bulunan XRP, zaman zaman yükselişler gösterse de düşüş baskısı paritenin daha aşağı seviyeleri denemesine neden oluyor. Öyle ki dünkü düşüş hareketi XRP/USD paritesinin 26 senti görmesine neden oldu.

26 sent seviyesinde alıcılar ile karşılaşan XRP kuru daha sonra bir düzeltme hareketine girerek yaklaşık 1,5 sentlik bir artış gerçekleştirdi. Fakat yükseliş eğiliminin zayıf seyrettiği bugünlerde XRP’nin düşüşe eğiliminin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Kısa vadedeki son tepe seviyesi olan 0,2895 dolardan son dip seviyesi 0,2604 dolar baz alınarak belirlediğimiz Fibonacci düzeltme çizgilerine baktığımızda XRP/USD paritesinin fib 50 seviyesi olan 0,2750 dolardan döndüğünü görüyoruz. Bu durumun olağan derecelerde bir düzeltmeye denk gelmesi, düşüşün devamını teyit eden başka bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Gün içinde takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleri ise fib14,4 seviyesine denk gelen 0,2646 dolar seviyesi ve son dip olan 0,2604 dolar seviyesidir. XRP’nin dolar karşısında gün içinde bu seviyeler tutunabilmesi önümüzdeki günlerde gelebilecek bir toparlanma için oldukça kritiktir.

Bunun yanında mümkün olabilecek bir yükseliş senaryosunda 27 sent önemli bir direnci oluştururken geçilmesi halinde 28 sent civarına konumlanmış saatlik 100 HO ve 0,2860 seviyelerine yakın olan 200 HO’da diğer önemli direnç noktalarını oluşturuyor.

XRP için önemli teknik göstergeler

XRP/USD saatlik grafiğinde takip ettiğimiz MACD’nin düşüş ile birlikte kısa vadede “SAT” sinyali verdiğini görülüyor. Stokastik osilatörde yönünü aşağı çevirmiş olup negatif görünümde bulunurken RSI ve CCI’dan da düşüş yönlü sinyaller alınıyor. Bu durumda destek noktalarının nasıl çalıştığı XRP için belirleyici olacak diyebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin