2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri
2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri

Ethereum 11 Eylül fiyat görünümü: 200 dolar ETH için önemli bir direnç

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 11 Eylül fiyat hareketleri için önemli olabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum kritik 208 dolar seviyesindeki destek noktasını kırdıktan sonra yatay fiyat hareketleri gösteriyor.
  • Güne 200 dolar sınırına geldikten sonra düşüşle devam eden Ether’in an itibarıyla yeniden 200 dolar psikolojik direnç noktasını test edeceği görülüyor.
  • 11 Eylül fiyat hareketleri için diğer önemli bir nokta ise ETH/USD paritesinin içinde bulunduğu kanalın üst bandının saatlik 100 HO’ya denk gelmesi. Bu durum üst bandın direncini arttıran bir unsur olarak kabul edilebilir.

Ethereum’un son 24 saatlik fiyat hareketlerine baktığımızda dolar karşısında yüzde 1,39 oranında bir düşüş ve Bitcoin karşısında ise yüzde 2 civarında bir kayıp yaşadığını görüyoruz.

Ethereum 11 Eylül fiyat hareketleri

Ethereum bildiğiniz gibi son yaşanan düşüş sonrası henüz toparlanmayan piyasada en çok kayıp veren büyük kripto paralardan biri oldu. ETH/USD günlük grafiğinde tespit ettiğimiz önemli bir destek seviyesi olan 208 doların aşağı yönlü kırılması ise paritenin daha aşağı noktalara oturmasına neden oldu.

Yeni görünümde ana destek noktasını 185 dolar olarak belirleyen Ether, bu seviyede alıcılar ile karşılaşarak sınırlı bir yükselme yaşıyor. Alış işlemlerinin ise 200 dolar psikolojik direnç noktasında kapandığını görüyoruz. Spesifik de olsa 205 dolar kadar çıkan fiyat henüz bu seviyelere tutunamıyor.

Şu an için 200 doların altında içinde bulunduğu kanalda 195 doları kendisine pivot yapmış olan ETH/USD paritesi gün içinde bu seviye etrafında fiyat hareketleri gösterecek gibi duruyor. Olası bir yükseliş eğiliminde 200 dolar sınırı geçilebilirse 205 dolarda -saatlik 100 HO’nun da burada konumlanması ile- önemli bir direnç ile karşılaşacağını söyleyebiliriz.

Aşağı yönlü hareketlerde ise 185 dolar olan kanalın alt bant çizgisi gün içi önemli bir destek seviyesidir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD sabah seansında henüz alış yönlü bir sinyal vermiyor. Stokastik gösterge ise aşırı alım bölgesinden aşağı doğru inerek yükselişin kısıtlı olacağına dair sinyaller veriyor. Olası bir yükseliş için MACD’nin pozitif seviyeye ve Stokastik osilatöründe yönünü yukarı çevirmesi oldukça önemli. Bunun yanında düşük seviyeler bulunan RSI ve CCI göstergelerinin gün içindeki kuzeye doğru hareketleri de alış pozisyonu açacak olanların dikkatle takip etmesi gereken kriterlerdendir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin