featured

Yatırımcılar merak ediyor: XRP fiyatının 1 dolar hedefi hayal mi oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) fiyatı son 24 saat içinde %2 oranında mütevazı bir artış kaydetti. Şu anda fiyatın nötr bir eğilime sahip olmasına rağmen -%1,96 olan YTD’si, piyasadaki satış baskısının devam ettiğini gösteriyor.

Yatırımcılar artık bu altcoin’e yapacakları yatırım konusunda çok daha temkinli yaklaşıyor. Çünkü, gelecekteki fiyat hareketi konusunda endişeliler ve fiyatın 1 dolar seviyesine doğru giden yolun kapandığını düşünüyorlar. Peki XRP fiyatı, 2024 yılında 1 dolara ulaşabilir mi?

XRP kritik direnci kırmaya çalışıyor

Bir süre nötr bir trend sergileyen XRP fiyatı, saatler içinde %20,44 oranında bir artış kaydederek grafiklerini yeşile boyamıştı. Ancak 0,7310 dolarda bulunan direnç noktasını aşamayan boğalar ivme kaybetti ve yeni bir düşüş geldi.

Bunun sonucunda gözde altcoin bütün kazanımlarını silen %20,65’lik bir düşüş yaşadı. Boğalar düşüşü 0,580 dolar seviyesinde durdurarak daha fazla kaybı önlemeyi başardı. Ardından XRP fiyatı, kısa bir süre bu seviyede konsolide oldu.

XRP 1 dolar

Ancak kripto para piyasasındaki volatilitenin artması boğaların ivmeyi kaybetmelerine ve kritik destek noktasının kırılmasına sebep oldu. %10,26’lık yeni bir düzeltmenin ardından fiyat dip seviyelere geriledi. Daha sonra ise istikrar kazanarak bir süre yatay işlem gördü.

Son zamanlarda yatırımcıların ilgisinin artması ile boğalar güçlendi ve kritik direnç noktaları başarıyla aşıldı. Bunun arkasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi, piyasa lideri olan Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasındaki olumlu duyguların geri gelmesidir.

XRP için mevcut teknik göstergeler, önümüzdeki günlerde fiyatın yeni bir yükseliş kaydedebileceğine işaret ediyor. MACD göstergesi, grafikte sabit bir yeşil histogram oluşturdu ve bu da gözde altcoin için kripto piyasasında artan yükseliş eğilimini vurgulamaktadır.

Üstelik ortalamalarda da önemli artışlar yaşanıyor olması, önümüzdeki dönemde fiyatın değer kazanabileceğine dair başka bir işarettir.

XRP fiyatı için sırada ne var?

Gözde altcoin’in önümüzdeki dönemde kayda değer yükselişler yaşayabilmesi için bazı kritik seviyelere dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan bir tanesi 0,60 dolardaki destek noktasıdır. Eğer boğalar fiyatı 0,60 dolar seviyesinin üzerinde tutmayı başarırsa XRP hızlı bir şekilde 0,63 dolardaki direnç noktasını test edecektir. Hâlâ yükselişin devam etmesi durumunda ise bir sonraki hedef 0,69 dolar olacaktır.

Ancak kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu nedenler her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. Eğer XRP fiyatındaki trend ayıların kontrolüne geçerse yükseliş ivmesi kaybedilecektir. Bu durumda 0,60 dolarda destek kaybedilecek ve düşüş hızlı bir şekilde derinleşecektir. 0,60 dolardan sonra test edilecek ilk seviye ise 0,58 dolar olabilir.

5thScape: Kripto dünyasından VR ekosistemine uzanan köprü

Kripto para piyasasının 2024 yılındaki ön satışları, yenilikçi portföye sahip yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bunlardan bir tanesi de blockchain ile VR teknolojisini benzersiz bir şekilde birleştiren 5th Scape projesidir.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

Yüksek potansiyeli ile dikkat çeken 5th Scape, bir kripto projesi olmasının yanı sıra aynı zamanda sanal gerçekliğe de bir giriş kapısıdır. 5SCAPE, deflasyonist bir özelliğe sahiptir ve dolaşımda sadece 5,21 milyar adet token vardır. Şu anda ön satış aşamasında olan 5th Scape tokenlarına 0,00285 dolar gibi düşük bir fiyat ile erişebilirsiniz.

Coinpedia


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin