ripple xrapid XRP
Binance CEO’sunun Ripple görüşleri XRP topluluğunu heyecanlandırdı

Ripple ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biriyle ortaklığını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRapid, Ripple’ın likidite maliyetlerini en aza indiren sınır ötesi ödemelerde kullanılan hizmetidir. Ayrıca xRapid, Ripple’ın tokeni olan XRP’nin üstün hızı, düşük işlem maliyeti ve ölçeklenebilirliğiyle destekleniyor. Fakat xRapid’in azami verimde çalışması ise dünya çapındaki kripto para borsa ortaklarının sağlıklı bir ekosisteme sahip olması ile doğru orantılıdır.

Sağlıklı bir ekosisteme sahip olan kripto borsaları, xRapid ödemelerinin bir fiat para biriminden XRP’ye – ve başka bir para birimine- hızlı ve verimli bir şekilde geçmesini sağlayabilir.

Bugün ise Ripple resmi internet sayfasında ABD’nin dijital varlık ticaretindeki en büyük isimlerinden biri olan Bittrex ile ortaklığının kesinleştiğini duyurdu. Böylece şirket xRapid işlemlerini ABD doları kullanarak Bittrex platformu üzerinden gerçekleştirebilecek. Bunun yanında yine Ripple tarafından yapılan resmi duyuruda Meksika kripto borsası Bitso ve Filipinler borsası Coins.ph ile de yapılan ortaklıkların tamamlandığı duyuruldu. Böylece Ripple uluslar arası para transferlerinde Meksika pezosu için Bitso ve Filipin pezosu içinde Coins.ph borsalarını kullanabilecek.

ABD’den Meksiya’ya xRapid ödeme akışı kullanılarak şu şekilde transfer yapılacak

  1. Bittrex borsasında hesabı olan bir finans kuruluş, Bittrex’te xRapid yoluyla XRP’ye dönüştürülen- ABD doları cinsinden bir ödeme başlatır.
  2. XRP cinsinden ödeme tutarı XRP defterine göre kaydedilir.
  3. Bitso – Meksika Pezosu likidite havuzundan – XRP’yi fiat’a dönüştürür. Daha sonra hedef banka hesabına ilgili tutarın geçilmesi sağlanır.

Aynı işleyiş Meksika’daki Bitso ve Filipinler’deki Coins.ph için de geçerli.

Bittrex, ABD dijital varlık ticaretinin en büyük isimlerden biri

Ripple piyasa strateji uzmanı Cory Johnson ortaklıklar ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu ortaklıklar, xRapid için oldukça önemli bir gelişme. Bilindiği daha önce birkaç başarılı xRapid denemesi gördük. Ve bu yıl içinde mevcut borsa ortaklıklarımız ile ürünü betadan etkin sürüme taşımamız, finansal kuruluşlara ödemelerinin farklı para birimleri arasında sorunsuz bir şekilde hareket etme rahatlığını ve güvencesini sunmamızı sağlayacak. ”

Güneydoğu Asya’nın e-cüzdan ve finansal hizmet sağlayıcısı Coins.ph CEO’su Ron Hose ise şu açıklamayı yaptı:

“Blockchain teknolojisinin avantajlarını sınır ötesi ödemelerde kullanmak için Ripple ile işbirliği yapmaktan ve ülke dışında bulunan ve sayıları 10 milyonun üzerinde olan Filipinli işçilere daha ucuza para göndermeyi heyecanla bekliyoruz.”

Mayıs ayında, Ripple, xRapid’i kullanan finans kurumlarının, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştıran geleneksel döviz komisyoncularına kıyasla ortalama yüzde 40 ile 70 arasında tasarruf ettiğini açıklamıştı. Ödemelerin, geleneksel yöntemler ile para transferinin iki ya da üç gün sürmesine nazaran sadece azami iki dakika gibi oldukça kısa bir sürede gerçekleşmesi ise zaman maliyeti konusunda kıyaslanmayacak biri durum.

ripple

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin