23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

XBT/USD Analizi: BitMEX marj ticaretinde Bitcoin hedefi 10.000 doların altında kayıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XBT/USD analizi için kilit noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Daha düşük seviyelerin test edilmesi hedefin aşağı yönlü olmasına neden olurken Bitcoin satış (short) pozisyonları artabilir.
  • Kısa vadeli teknik görünüm, fiyatın düşen üçgen şeklinde daraldığını gösteriyor.

Bitcoin, XBT/USD günlük grafiğe göre son yükseliş hareketi içerisinde bulunuyor. Aşağı yönlü hedefler, kademeli olarak 10,200 dolar seviyelerinden 10,000 dolara kadar düşüyor.

XBT/USD günlük grafiği

Kısa vadeli teknik görünüm, fiyatın düşen üçgen şeklinde daraldığını gösteriyor. Kademeli olarak aşağı doğru bir yönelim görülürken ana destek seviyesinin 8.900 dolar civarlarında sabit kaldığını görüyoruz. Grafikte görülen kısa vadeli yükseliş kanalının aşağı yönlü kırılması, 10.000 doların altına bir kaymaya yol açarken satış (short) pozisyonlarında da bir artış yol açabilir.

İkinci senaryo, Bitcoin’in düşen üçgen direncinin üzerine çıkması durumunda gerçekleşebilir. Bu hamle, Bitcoin’in uzun pozisyonlarında bir artışa neden olur ve yatırımcıların ilk hedefi 11.000 dolar psikolojik direnci olur. Bu psikolojik direnç kırılması ise Bitcoin’i sırasıyla 12.000 ve 13.000 doların üzerine taşıyabilir.

Joe_btc tarafından Tradingview üzerine yapılan bir başka analiz ise Bitcoin’in 9.350 dolara inebileceğini tahmin ediyor. Analizinde, önümüzdeki oturumlarda kısa pozisyonların artacağını düşünerek Ekim’den önce tekrar 9.350 doların test edebileceğine vurgu yapıyor. Bu geri çekilmenin ise 11.000 dolar hareketi için oldukça sağlıklı olacağı düşüncesinde.

Bitcoin önemli teknik göstergeleri

Mevctu fiyat: 10.271 dolar

Trend: Ayı

RSI: Ortalama seviyede olup kırılım öncesi düzeltmeyi işaret ediyor.

Destek seviyeleri: 10.000 dolar ve 8.940 dolar

Direnç seviyeleri: 11.000 dolar ve 12.000 dolar

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin