23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

XBT/USD Analizi: Bitcoin’de Long işlemi açma zamanı mı? – BitMEX Marj Ticareti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XBT/USD, hafta sonu işlemlerinde 8.000 doların altına sarkarak kayıplarını arttırdı. Hafta sonu yaşanan sert düşüş, 7.600 doların üzerinde güçlü bir destek bulurken alış işlemlerinin zayıf kaldığını gördük.

Bununla birlikte, XBT/USD için 30 dakikalık grafiğe baktığımızda, azalan bir kanalda ayrıntılı bir eğilim görebiliriz. Bu eğilim, Ekim başında başlayan son düşüş trendinde Bitcoin‘in performansını açıkça ortaya koyuyor. Kanalın her iki tarafı da sayısız şekilde test edildi ve destek-direnç noktalarının kuvvetli olduğu kanıtlandı.

Halen, kanal desteğini test eden Bitcoin 7.800 dolar bandında işlem görüyor. Bir sıçrama meydana gelirse ve Bitcoin hareketli ortalamaların üzerine çıkabilir. Bu durumda hem 7.925’te 50 SMA hem de 8.011’de 100 SMA aşılabilirse, BTC fiyatı, 8.600 doları hedefleyebilir.

XBT/USD 30 dakikalık grafik görünümü

Bu arada, grafiğe teknik açıdan baktığımızda kısa vadeli düşüş momentum oluşumunu gözlemleniyor. Göreceli güç endeksi (RSI), 40 seviyesinin altına düşmesine rağmen şu an 40 seviyelerini korumaya çalışıyor. 100 SMA’nın altında bulunan 50 SMA, satış baskısının hâkim olmaya devam edebileceğini gösteriyor. Dahası, bu hareketli ortalamanın çakışmasının 8.147 dolarda gerçekleşmiş olması, bir sonraki toparlanmadan önce daha düşük bir konsolidasyon gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Bu nedenle, Bitcoin long işlem yatırımcılarının 8.600 dolar civarında bölgeleri hedefleyen daha uzun vadeli zaman dilimlerine odaklanması son derece kritik. Teknik resmin iyileştirilmesi, 7.700 dolarlık güçlü destek, kanal desteği ve daha yüksek hacim, 8.600 dolara yönelim için bir kırılım meydana getirebilir.

XBT/USD Temel Teknik Seviyeler

  • Spot oranı: 7.827
  • Göreceli değişim: -32
  • Yüzde değişim: -0,38%
  • Haftalık açılış: 7.860 dolar
  • En yüksek: 7.912 dolar
  • En düşük: 7.768
  • Trend: Ayı

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin