23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

XBT/USD Analizi: Bitcoin long (alış) pozisyonları geri adım atıyor- BitMEX Marj Ticareti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün, Bitcoin’in küresel piyasalarda gelişen önemli verilere tepki verdiğini gördük. Genel görünümde düşen kama formasyonunda bulunan Bitcoin grafiği, 4 saatlik görünümündeki 100 mumluk hareketli ortalamasının üzerine çıkan kısa süreli bir ralliyi gösterdi.  11 Eylül Çarşamba günü kapanış saatlerinde 9.980 dolardan başlayan bu hareket dün gün boyu devam ederek yine 4 saatlikte ilk olarak 100 mumluk hareketli ortalama direncinin geçilmesi sonrasında 50 mumluk hareketli ortalama (10.365 dolar) kırılımıyla devam etti. Ancak güncel durumda Bitcoin fiyatı, dolar karşısında 50 mumluk hareketli ortalama seviyesini kararlı şekilde kıracak alım işlemlerine maruz kalmadı.

Dünün Bitcoin zirve fiyatı 10.469,5 dolar olarak kaydedilirken, şu an ki 10.327 dolar seviyesi ile bir düzeltme başlangıcında olduğunu görüyoruz. Bu yüzden gün içi takip edilmesi gereken ilk seviye 10.365-85 dolar aralığı olacaktır. Bu seviyenin üzerindeki saatlik kapanışlar yükselişi tetikleyici olabilir. Altında kalınması ise düzetmenin 10.200 dolar bandına kadar devam etmesine neden olabilir.

Bu seviyelerden devam edecek bir XBT/USD yükseliş hareketinde ise 10.500 doların üzerinde 10.600’ün test edilmesi şeklinde bir ivme görülebilir.

Bitmex XBT ticaretini incelediğimizde long (alış) pozisyonlarının bir miktar geri çekildiğini gözlemliyoruz. Bu durumda düzeltmenin dengeyi bulması rasyonel bir karar olabilir. Ayrıca Bollinger bandında görülen sıkışma, önümüzdeki dönemde iyi işlem fırsatları olabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin grafiğinde alt bölgeleri incelediğimizde 10.000 doların hala önemli bir psikolojik destek olduğunu görüyoruz. Bu seviyenin altında ise 9.800 ikinci önemli destek noktası.

Bitcoin kritik teknik seviyeleri

  • Spot fiyatı: 10,320 dolar
  • Volatilite: Yüksek ancak düşüş eğiliminde (volatilite takibi için Bollinger Bantlarını izleyin).
  • Trend: Ayı
  • Destek seviyeleri: 10.200 dolar, 10.000 dolar ve 9.800 dolar.
  • Direnç seviyeleri: 10.400 $ ve 10.600

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin