Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

XBT/USD Analizi: Bitcoin 9.000 dolar çıkmadan önce son düşüş hamlesini mi yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, bu hafta başlangıcında toparlanma hareketini yavaşlatmakla kalmadı, aynı zamanda kazanımları da azaltarak geri çekildi. 7.000 dolar bandına görülen güçlü destek ise Bitcoin yatırımcılarının 9.000 – 10.000 dolar aralığına kadar bir yükselişi destekleme umudunu canlandırdı.

Bitcoin fiyatı, saatlik grafikte 50 mumluk hareketli ortalama (MA) değeri, 7.982 doların üzerinde kaldıktan sonra daha fazla alıcının piyasaya girdiğini gördük. Sonrasında hızlı yükselen BTC fiyatı, 100 saatlik hareketli ortalama seviyesinin üzerinde 8.000 dolar bandına geri döndü.  Alım baskısı, XBT/USD paritesini 8.300 dolar seviyelerine kadar yükselttikten sonra Bitcoin’in şu an bir miktar yavaşladığını görüyoruz.

XBT/USD 4 saatlik grafik

Bu arada, Bitcoin, geri dönüş yaparak yeniden 8.000 doları kazandı. Ancak kısa vadeli düşen bir kama formasyonu hala geçerliliğini koruyor. Dahası, olası bir düşüş hareketinin ilk önemli desteği, 8.086,5 dolar konumundaki 100 MA olduğunu görüyoruz. Diğer yandan kama formasyonu yukarı yönlü kırılırsa Bitcoin fiyatı, 8,400 dolardaki ilk direnç seviyesine doğru yükselebilir.

İyileşen Göreceli Güç Endeksi (RSI) olumlu bir teknik tabloyu işaret ediyor. Görünüşe göre bu hafta en derin seviyeye ulaşan düşüş, Bitcoin’in 9,000 dolar seviyesine çıkmadan görülen son düşüş olabilir.

MACD ile gözlemlendiği gibi gelişen teknik bir tablo ile birleşen artan hacim, yükseliş yönlü bir hareketin başlayabileceğine işaret ediyor. Ayrıca 8.100 dolar, sağlam bir destek bölgesi olarak ortaya çıkmaya başladı. Bu desteğin kırılması durumunda dikkat edilmesi gereken diğer önemli seviyeler arasında 7.800 dolar, 7.700 dolar ve 7.500 dolar gündeme gelebilir.

Bitcoin kritik teknik seviyeleri

Spot fiyat: 8.145 dolar

Trend: Boğa

Destek: 8,100 dolar, 7,800 dolar ve 7,700 dolar

Direnç: 8.200 dolar, 8.400 dolar ve 8.600 dolar

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin