XBOX Blockchain XBOX Blockchain ile çağ atlayabilir.
XBOX Blockchain XBOX Blockchain ile çağ atlayabilir.

Microsoft XBOX Blockchain tabanlı ödeme yöntemini duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyar dolarlık oyun geliştiricilerine yönelik telif hakkı ödemelerinde Microsoft’un yeni geliştirdiği Blockchain ödeme sistemi yardımıyla operasyonel maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor. XBOX Blockchain ile yeni bir döneme başlayabilir.

XBOX Blockchain ile ödeyecek

Microsoft’un Azure Cloud’u kullanılarak Quorum Blockchain üzerine inşa edilen sistem, ilk olarak Xbox oyun konsolu üzerinde test edilecek. Platform, Assassin Creed, Far Cry, Rayman gibi kültlere imza atmış sektörünün devi Ubisoft gibi şirketlere yapacağı telif hakkı ödemelerini bu sistemle yönetecek.

Buna göre teknoloji Microsoft ağının çeşitli araçları, film telif hakları veya fikri mülkiyet lisansına ihtiyaç duyan her alanda kullanılabilir. Platformun dünyanın önde gelen Blockchain ekosistemlerinden biri haline gelmesi ve binlerce telif hakkı işleminde kullanılması bekleniyor.

Eski yöntem tarihe karışacak

Microsoft’un telif hakkı yönetimi için kullandığı mevcut yazılımın son kullanıcı tarafında  pürüzsüz görünmesine rağmen çok karmaşık olduğu bilinmekteydi. Eski sistem, çeşitli hukuki problemin çevresinden dolaşabilmek ve vergi kanunlarının zorunluluklarını yerine getirebilmek amacıyla tonlarca algoritma içeriyordu.

Blockchain ve akıllı sözleşme teknolojisinin uygulanmasıyla operasyonel maliyetlerin yarıya indirileceğini umarak Microsoft ve muhasebe ortağı Ernts & Young projenin hayata geçmesi için tam gaz çalışıyor.

Akıllı sözleşme teknolojisi

Microsoft Finans Operasyonları Genel Müdürü Grace Lao projeye olan güvenini şu cümlelerle belirtti:

Akıllı sözleşme teknolojisi, iş anlaşmalarını yönetmek için bilinen herhangi bir çözümden çok daha esnek ve ölçeklenebilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Microsoft GitHub ile kripto dünyasına giriyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin