1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?
1 milyon dolarlık hatalı Tether transferi geri alındı! Peki nasıl?

Tether (USDT) manipülasyonunda inanılmaz iddialar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya atılan yeni iddialara göre, Tether (USDT) tokeninin dolar destekli kripto parası USDT’nin mükerrer ödemelere yol açacak bir kusuru bulunuyor.

Tether (USDT) mükerrer ödemelere yol açıyor

Blockchain güvenliği firması Slow Mist’in iddiasına göre bu durum bir borsa entegrasyon hatası. Ayrıca USDT’nin yazılımını sağlayan startup Tether da şirketin bu açıklamalarına katılıyor. Perşembe günü WeChat aracılığıyla bir paylaşımında bu iddiayı belirten Slow Mist’e göre bir kripto para borsası USDT ile sorun yaşıyor. USDT işlemini gerçekleştiren borsa işlemin bazı detaylarının doğru olduğunu doğrulama ihtiyacı duydu. Şirket bu doğrulama olmazsa mükerrer ödemenin oluşabileceği belirtiyor.

Ayrıca şirket bu sorunun isimsiz bir kripto para borsasına düzenlenen bir saldırıda kullanıldığını bir Twitter gönderisiyle kullanıcılarına duyuruyor. Şirkete göre  bu gönderide ayrıntıları gizlenmiş olan bazı işlemler var. Eğer iddialar doğruysa, Tether yine tartışmaların odağında yer alacak. Çünkü USDT stabil bir koin ve gerçek doların bir borsa platformunda işlem çiftine sahip olması zor olduğu için kripto para borsalarında fiat para birimi gibi kullanılıyor.

Tether piyasada tartışma konusu olmayı yine başarıyor

Tether’ın yetkilisi söz konusu durumun USDT protokolünün bir parçası olmadığını vurguluyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu durum daha ziyade Tether’ın bir borsaya entegrasyonu sırasında yaşanan bir hatadan kaynaklanıyor. Borsaların entegrasyon sürecine fazla bir etkimiz olmuyor. Bu durumda sorunu ortadan kaldırılmak için bir entegrasyon rehberi yayımladık. Amacımız USDT’nin entegrasyonunda sorun yaşayan diğer borsalara da yardımcı olmak.

Tether (USDT) fiyat grafiği
Tether (USDT) fiyat grafiği

Tether piyasada tartışma konusu olmayı yine başarıyor. Tether yazım sırasında 0,8 oranında artışla 1,01 dolardan işlem görüyor. Kripto para 2,7 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10. sırada yer alıyor.

Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını mı manipüle ediyor?

13 Haziran’da Texas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yayınlanan bir makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürüldü. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde eski FBI direktörü Louis J. Freeh tarafından kurulan Washington merkezli bir hukuk bürosu yayınladığı rapor ile Tether’ın bastığı tokenleri destekleyecek kadar Amerikan dolarına sahip olduğunu duyurdu. Sonunda Tether denetim  raporunu yayınlamış oldu.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin