worldmarkets
Bitcoin ile artık Facebook ve Apple hissesi almak mümkün hale geliyor

Bitcoin ile artık Facebook ve Apple hissesi almak mümkün hale geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası ve geleneksel finans arasındaki bir köprü kurmak, devam eden bir süreçlerden biri. Hisse senetleri ve Bitcoin arasındaki benzerliklerden bahsedilirken, birbirlerinden ayrılan birçok özellikleri de bulunuyor. WorldMarkets, her iki sektörü de birbirine yaklaştırmaya çalışarak bu yönde bir adım atma hazırlığında. Şirketin amacı, kullanıcıların Bitcoin kullanarak S&P 100 hisseleri ile işlem yapabilmelerini sağlamak.

WorldMarkets’ten önemli bir hareket

Bitcoin’in kullanım durumunun artması hiç şüphesiz küresel adaptasyonu için oldukça önemli bir süreç. Bugüne kadar görülen Bitcoin hareketleri ise her şeyden önce spekülatif bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Kripto para aynı zamanda henüz kendi piyasası dışındaki diğer finansal pazarlara ve varlıklara erişim sağlayamıyor.

WorldMarkets, bu durumu tamamen farklı bir yaklaşıma odaklanarak değiştirmek istiyor. Ticaret platformu, yeni güncellemelerinde, Standard & Poor’s 100’de işlem gören hisse senetleri için bir Bitcoin desteği ekledi. Bu liste Apple, Facebook, FedEx ve diğer büyük şirketleri içeriyor. Bitcoin sahipleri artık platform aracılığıyla bu şirketlerin hisselerini edinebilecekler. Bu hareket, bilinen hisse senetlerinin çok spekülatif bir varlık bağlanmasını da sağlamış olacak.

Bu yeni hareket ile kurumsal yatırımcıların ilgisinin çekilmeye çalışıldığı açıktır. Bireysel tasarruf sahipleri için de erişilebilir olmasına rağmen, amaçlanan ticaret hacmi artışı için bazı şüpheci yaklaşımlar da bulunuyor.

Bitcoin ve geleneksel finans arasındaki uçurumu kapatmak umut verici bir işaret olarak görülebilir. Her iki endüstri de pekâlâ birbirine entegre bir şekilde çalışabilir. Bu ortak çalışma platformlarının oluşturacağı fırsatlar ise, uzun vadede daha fazla insanı kripto paraya çekebilir.

WorldMarkets yakın gelecekte genişleme planları da vaat ediyor

Bu alınan aksiyon, WorldMarkets için sonuncusu olmasa da büyük bir hamle olarak nitelendiriliyor. Bu entegrasyonun başarısına bağlı olarak, yeni borsalarında Bitcoin’i destekler yönde hareket edebileceğini görebiliriz. Ekip, ayrıca önümüzdeki aylarda tüm S&P 500 varlıklarını bu platforma ekleme niyetinde. FTSE 100 ve DAX gibi diğer pazarlar da listede bulunan diğer borsalar.

Bitcoin sahipleri için bu açılım, portföyün çeşitlendirilmesi açısından büyük bir önem arz ediyor. Bilindiği gibi Bitcoin yatırımı oldukça volatil fiyatlara maruz kalmak demektir. Bu yatırımı ana akımdaki hisselere yönlendirmek ise daha da riskli bir yatırım olarak görülebilir.

Bununla birlikte, bu pazarlar Bitcoin ve altcoinlere kıyasla çok daha az volatil olma eğiliminde. Yatırımcılara finansal portföylerini yönetmek ve iyileştirmek için daha fazla seçenek sunmak, Bitcoin’in olgunlaşmaya başladığının en önemli kanıtı olarak görülüyor.

Bu noktada asıl merak edilen ise, bu yeni teklifin ne kadar başarılı olacağıdır. Bazı görüşlere göre WorldMarkets, Bitcoin sahiplerinin ana hisse senetlerine girmesine izin vererek büyük bir risk alıyor. ABD’deki Bitcoin yönetmeliğinin eksikliği göz önüne alındığında, her iki sektör arasındaki uçurumu kapatmak, bu şirketin gördüğü kadar kolay olmayabilir. Daha fazla rekabete ve yeni fırsatlara açık bu girişiminin ne şekilde ilerleyeceğini dikkatle takip edeceğiz.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin