Woori Bank, Ripple kullanacak.
Woori Bank, Ripple kullanacak.

Güney Kore bankası Woori Bank, Ripple teknolojisini kullanmaya başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore bankası Woori Bank, Ripple’a dayalı uluslararası para transfer sistemini bu yıl sunmayı planlıyor.

Ocak ayında ilk testleri takiben Dijital Strateji Departmanı tarafından olumlu bir deneme süreci geçiren banka, şimdilerde Ripple teknolojisini dünya çapındaki havale işlemlerinde sunmaya çalışıyor.

Araştırma, Ripple ve SBI Group’un yer aldığı Japon merkezli bir programın bir parçası olarak ve diğer 37 kurumun havale testine katılımı ile gerçekleşti.

Woori Bank, Ripple ile para transferi denemelerine katıldı

Bunların yanı sıra Blockchain havale testleri üzerine şu anda 23 şirket daha çalışıyor. Japonya’daki Ripple ağının çok iyi bir şekilde düzenlenmiş olmasından dolayı bu şirketlerin çoğu Japon bankaları. Güney Kore’nin ikinci büyük bankası olan Shinhan da bu testlere katılıyor.

Woori yetkilisi, gazeteye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Test sonuçlarının iyi olması nedeniyle, Japonya’da birçok banka bu teknolojiyi hayata geçirmek için sırada bekliyor. Birçok büyük banka ve internet bankaları işi pratiğe dökme aşaması için bastırmaya başladı.”

Ripple, kripto para varlığı XRP’nin Ocak ayında gördüğü seviyeye kıyasla önemli ölçüde kayıp yaşasa da, başarılı bir ay daha geçirdi.

Şubat ayı ortasında açıklanan haber ile, Western Union‘ın sınır ötesi aktarmalarla ilişkili zaman ve maliyetleri azaltmak için Ripple teknolojisini kullanmaya başlayacağını duyurmuştu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin