Rabobank, kripto para cüzdanı, dijital cüzdanı, kripto para cüzdanını
Rabobank, kripto para cüzdanı, dijital cüzdanı, kripto para cüzdanını

Büyük Hollanda bankası kendi kripto para cüzdanını geliştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda’da 681 milyar dolar sermayeli Rabobank, internet bankacılığı ortamında bir kendi kripto para cüzdanını geliştirme için seçenekleri araştırıyor.

Bankanın kendi kripto para projesi Rabobit için dijital bir cüzdan fikri, bankanın dahili Moonshot programı altında olması için önerildi. Moonshot programı, Rabobank’ın çalışanlarını banka tarafından daha da geliştirilebilecek yenilikçi fikirler önermeye teşvik ediyor.

Uygulamaya yönelik Moonshot fikirlerinin resmi olarak seçilmesi zaman Haziran ortasında ilan edilecek. Rabobank, potansiyel Blockchain tabanlı hizmetini tanıtmak ve kamuya olan ilgisini değerlendirmek için zaten bir web sitesi açmıştı.

Bankalar artık kripto para cüzdanını çıkarmaya başlıyor

Açılan web sitesine göre, proje hayata geçtiğinde Rabobit müşterilerine fonları için bir banka hesabı yoluyla erişim sunacak ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere para gönderme ve alma imkanı sağlayacak.

Dünyada yaklaşık 8,7 milyon müşteriye sahip olan uluslararası finansal hizmetler sağlayıcısı Rabobank, daha önce kripto para birimlerine karşı böyle açık fikirli bir yaklaşım sergilememişti. NL Times sitesine göre, geçen ay bankanın isimsiz bir temsilcisi Bitcoin’i riskli bir ürün olarak gördüklerini söylemiş ve sözlerine şu şekilde devam etmişti:

“Kripto paralarda mülkiyet ve değer transferi tamamen anonimdir. Bir hükümet gibi üçüncü taraflar tarafından denetimden kaçınılmaktadır. Bu da kripto paraların Rabobank tarafından belirlenen standartlara uymadığı anlamına geliyor.”

Kasım 2017’de, Güney Kore’nin Shinhan Bankası kendi kripto para cüzdanını geliştirme sürecinde olduğunu duyurmuştu. Bununla birlikte, Güney Koreli makamlar arasında kripto para düzenlemesindeki yaklaşım konusundaki anlaşmazlıklar yüzünden Shinhan planlarını askıya almıştı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin