Tahminleri tutan yatırımcıdan yeni Bitcoin tahmini:
Ünlü analistten umutları yeşerten Bitcoin tahmini

WLPR: Bitcoin fiyat tahmini için en kullanışlı göstergelerden biri olduğunu kanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in geleceğine dair belirsizliklerin oldukça fazla olduğu bu yıl, bir teknik gösterge geçmiş dönem ki sinyalleri de göz önüne alındığında oldukça isabetli tahminler veriyor. The Williams Percentage R indikatörü (WLPR) adı verilen bu gösterge Bitcoin fiyat tahmini için kullanılabilecek ve işlem stratejisi oluştururken, mutlaka bakılması gereken teknik indikatörlerden biri olarak dikkat çekiyor.

İndikatörün çalışma prensibi ise basitçe bir varlığın aşırı alım veya aşırı satımda olduğunu tespit etmek. Teknik analiz yapılırken her teknik gösterge her varlık için doğru sonuçlar vermeyebilir. Aynı zamanda yine teknik analiz çalışmalarında kullanılan zaman grafiği de teknik göstergenin işe yararlılığı ile doğru orantılıdır. Buna göre kimi teknik göstergeler kısa vadeli grafikte kararlı sonuçlar verirken kimileri de uzun vadeli grafikler için kullanılır.

Buna göre The Williams Percentage R’nin geçmiş dönem verileri göz önüne alındığında Bitcoin için oldukça kararlı sonuçlar verdiğini görüyoruz. Öyle ki 30 Haziran tarihli son Bitcoin sıçraması öncesi WLPR Bitcoin’in aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere olduğunu işaret edip mevcut aşağı doğru seyrini potansiyel olarak tersine çevirebileceğini işaret etmişti.

Bitcoin fiyat tahmini için WLPR

WLPR, analiz yapılırken, bir varlığın satın alınması veya satılması için ideal giriş ve çıkış seviyelerinin tespitinde yardımcı olan bir göstergedir. Grafiğe baktığımızda WLPR göstergesinin son olarak -80 seviyesinin altına indikten sonra yukarı yöne dönmesi işlem için aksiyon alınmasını işaret eden bir sinyal olarak karşımıza çıkmıştır. Fakat bu noktada hatırlatmakta yarar vardır ki hiçbir gösterge tek başına işe yaramayabilir. Bu yüzden yatırım stratejisi oluştururken, birkaç göstergeden yardım almakta fayda var.

WLPR Bitcoin fiyat tahmini için nasıl kullanılır?

Williams Percentage R göstergesinin verdiği sinyaller hakkında biraz daha açıklama yapmak gerekirse; ilgili göstergelerde -20 ve -80 seviyeleri işlem almak için referans olarak kabul edilir. Buna göre gösterge -20 seviyesini aştığında, varlığın aşırı alımda olduğunu, -80 seviyesinin altına geçtiğinde ise aşırı satımda olduğunu gösteriyor. Bu durumda WLPR, bu seviyeleri geçtikten sonra, eşik değerlerinden dönüşler, işleme girmek için bir sinyal niteliğindedir. Fakat her eşik seviyesi geçişleri alım veya satım sinyali garantisi vermediği için pozisyon alınırken, mutlaka stop koyulması büyük önem arz etmektedir.

WLPR için geçmiş dönem verilerinden de örnek vermek gerekirse; Bitcoin’in yüzde 4 oranında düşüşünden bir gün önce göstergenin aşırı alım seviyesini işaret ettiğini söyleyebiliriz. Ayrıca tüm bu ve benzeri sonuçlar, WLPR göstergesinin 4 saatlik ve günlük gibi daha uzun vadeli grafiklerde daha iyi sonuçlar verebildiğini gösteriyor

Bitcoin fiyat tahmini için WLPR

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin