Winklevoss kardeşler
Winklevoss kardeşler

Winklevoss kardeşler kripto para temelli ETP’ler için patent aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD’li kripto para girişimcileri Tyler ve Cameron Winklevoss’in ”Winklevoss kardeşler” kripto para temelli ETP’lerin lisansı için yaptığı patent başvurusu kabul edildi.

Winklevoss kardeşler ETP’nin fiyatını kripto paralardan elde edecek

Bu sitem, Bitcoin, Litecoin, Ripple ve Ethereum kulanılarak ETP oluşturulmasını sağlayacak. Sistemin ilk başvurusunun 27 Kasım 2017 tarihinde Winklevoss IP şirketi tarafından yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca Winklevoss kardeşlerin yanı sıra Evan Louis Greebel, Kathleen Hill Moriarty ve Gregory Elias Xethalis gibi isimler de patent başvurusunda yer alıyor.

ETP’ler, fiyatı emtialar, para birimleri, hisse senetleri ya da faiz oranları gibi diğer yatırım araçlarından elde edilen senet olarak işlem gören ürünlerdir. Bu durumda Winklevoss kardeşlerin sisteminde, ETP’nin fiyatı kripto para birimlerinden elde edilir.

Gemini Nasdaq  ile ortaklık kurdu

Mayıs ayında Winklevoss kardeşler, Winklevoss IP’nin kripto para birimlerini kullanarak ETP’leri yerleştirmesine izin veren bir sistem için benzer bir patent aldı.  2017 yılının Mart ayında ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC), yatırımcıların korunması ve yasa dışı aktivitelerin önlenmeye çalışılmasını nedeniyle Winklevoss kardeşlerin Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturma başvurusunu reddetti.

Ayrıca Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini borsası da, Nisan ayında Nasdaq’ın SMARTS Market Surveillance teknolojisini kullanarak piyasaları izlemek için Nasdaq ile ortaklık kurdu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin