Çin Blockchain teknolojisinin güvenliği için yeni ortaklıklar kuruyor
Çin Blockchain teknolojisinin güvenliği için yeni ortaklıklar kuruyor

Çin Blockchain için teknoloji devi Tencent ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli yetkililer, yeni Çin Blockchain Güvenlik İttifakının (China Blockchain Security Alliance) kurulmasında teknoloji devi Tencent ile ortaklık yapıyor.

Çin Blockchain teknolojisinin güvenliği için yeni ortaklıklar kuruyor

Blockchain endüstrisinde güvenliği teşvik etmeyi amaçlayan yeni ittifak, dün China Technology Market Association (CTMA) tarafından düzenlenen Pekin’deki China Blockchain Security Forum’unda duyuruldu. İttifak, Tencent’in güvenlik kolu, CTMA, Çin Blockchain Uygulama Araştırma Merkezi ve devlet danışma kurumları, ağ güvenlik firmaları ve Blockchain ile ilgili kuruluşlar da dahil olmak üzere 20 diğer kamu ve özel kuruluştan oluşacak.

İttifakın, piramit şemaları ve sahtekarlık da dahil olmak üzere Blockchain alanındaki yasa dışı faaliyetlere son vermek için çalışmanın yanında, ülkenin Blockchain ekosisteminin güvenli bir şekilde geliştirilmesi için uzun vadeli mekanizmalar kurmak için de çalışacağı belirtiliyor.

Çin Devlet Başkanı, Blockchain teknolojisini destekliyor

Pekin konferansı, ülkede son zamanlarda meydana gelen Blockchain ve kripto paralarla bağlantılı suçların arttığı bir zamanda gerçekleşti. Ayrıca yakın  zamanda şüpheli bir kripto piramit planının 13 binden fazla yatırımcıyı 86 milyon ¥ (13 milyon dolar) dolandırdığı belirtiliyor. Çin, kripto para birimlerine karşı sert tutumunu devam ettirse de teknolojik yenilikler politikasının ön cephesinde Blockchain yer alıyor. Ayrıca geçen ay Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yaptığı bir konuşmada Blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul etti ve halka açık bir şekilde yeni teknolojiyi ilk defa destekledi. Xi Jinping konuya yönelik şunları söyledi:

21. yüzyılın başlangıcından beri, yeni bir sanayi devrimi, küresel ekonomik yapıyı büyük ölçüde yeniden şekillendiriyor. Yapay zeka, nesnelerin interneti ve Blockchain, sürekli uygulama atılımları yapıyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin