bitcoin fiyatı
Bitcoin fiyatı 10.000 doların altına çekildi... Olası nedenleri ve bir sonraki hamle ne olabilir?

Willy Woo analizi: “Ayı piyasası düşük hacimden dolayı devam edecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in (BTC) fiyatı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 80’den fazla düştü ve diğer büyük kripto paraların büyük çoğunluğu ayı piyasası etkisiyle bu değerden daha fazla kaybetti. Bazı analistler ise bu düşüşleri gerekçe göstererek kripto para piyasalarının artık yükseliş için yeterli zemini oluşturmaya başladıklarını düşünüyor.

Önde gelen bir araştırmacı ve kripto para analisti olan Willy Woo, Twitter üzerinden kısa bir süre önce, zincirdeki dijital para işlem hacimlerinin, fiyatların yakın zamanda düzelme göstermesi için yeterli seviyede olmadığını söyledi. 2018 yılının Mayıs ayı sonlarında, Bitcoin fiyatının herhangi bir toparlanma belirtisi göstermeden önce 6.000 dolara düşeceğini doğru tahmin eden Woo, son haftalarda yüksek seviyelerde olan volatilitenin işlem hacminde artışa yol açabileceğini savundu.

6.000 dolardan 3.000 dolara düşüş toparlanma kriteri değil

Piyasa koşullarını bir twit ile değerlendiren Woo, “ilk hacim yükselişi yanlış algılanarak daha hızlı bir detoks ve ayı piyasasına daha erken son verdiğini” belirtti. Gerçekte, bunun volatilitenin bir yan etkisi olduğunu ve “6 bin dolardan 3 bin dolara hareketin muazzam bir ticaret hacmi oluşturduğu, ancak hiçbir şekilde birikim hacminin başladığının bir işareti olmadığını” ekledi.

Woo ayrıca şunları da gözlemledi:

Kripto para piyasasında fiyat hareketlerini açıklamaya devam eden Woo, İşlemlerde Ağ Değeri (NVT) oranının (geliştirdiği bir ölçüm) şu anda daha yüksek olduğunu belirtti. Bu, Exodus cüzdan danışmanına göre, zincir içi işlemlerin değerinin ağ değerlemesinden oldukça düşük olduğu anlamına geliyor.

Ayı piyasası 2019’un ikinci yarısına kadar sona erebilir

NVT oranı, kripto varlıkların gerçek değerini tahmin etmek için kullanılıyor. Bu da yatırımcıların Bitcoin ve diğer dijital para fiyatlarının primli mi yoksa iskontolu mu olduğunun belirlenmesine yardımcı oluyor. Woo, yüksek volatiliteden kaynaklanan son yükselişin hacimdeki etkilerinin şu an nasıl azaldığını şu şekilde açıklıyor:

Mevcut hacim düşüşten beri var. NVT eğrisi Bitcoin fiyatının ana trendi aşağı doğru inerken yükseliş gösteriyor. Burada önemli olan şey bence NVT’de yukarı yönlü sert bir direnç olduğu için yükselişi sınırlı kalacak. Bu duruma göre ayılar uzun vadeli işlemlerde kazanan taraf olabilir.

2018 Kasım’ında, Woo, kripto pazarındaki düşüş eğiliminin devam edeceğini öngörerek Bitcoin üzerindeki aşağı yönlü baskının bu yılın ikinci yarısına kadar devam edebileceğini savundu. NVTS’den gelen ve referans seviyelerinin altına düştüğünü gözlemlediği verilere atıfta bulundu. Geçen yıl Woo, BTC’nin fiyatının 200 günlük Hareketli Ortalama (MA) seviyesini geçemeyeceğini söylemişti.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin