Türkiye’de WhatsApp ile Bitcoin almak artık mümkün!
Türkiye’de WhatsApp ile Bitcoin almak artık mümkün!

WhatsApp’ta Bitcoin devri: “Ali’ye 0,03 BTC gönder”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

WhatsApp, Telegram ve Viber’de sohbet ederken kullanıcıların BTC’de ödeme yapmalarını sağlayacak yeni bir kripto cüzdanının piyasaya sürüldüğü bildirildi. WhatsApp’ta Bitcoin denemelerinin ardından başka kripto paralar da eklenecek.

WhatsApp’ta Bitcoin transferi imkanı yakında başlayacak

WhatsApp ve Telegram mesajlaşma uygulamaları, kullanıcılarının BTC ödemelerini yakın gelecekte yapmalarına izin vereceğini bildirildi. Aynı iddiaya göre sistem SMS için de çalışacak.

Wuabit popüler mesajlaşma servisleriyle çalışacak

Express.co.uk, Wuabit’in popüler mesajlaşma uygulamalarının sohbet arayüzlerine entegre edilebilecek kripto cüzdanını piyasaya sürmek üzere olduğunu bildirdi. Site, bu özelliğin sadece WhatsApp için olmadığını, gelecekte Telegram, Facebook Messenger ve Viber’inde dahil olacağını söyledi.

Ayrıca, sadece BTC ödemelerini değil, Ethereum, XRP, BCH ve Litecoin gibi diğer popüler paraları da sunacak. Geliştiriciler, yeni ürünlerini özel AI algoritmalarına dayalı bir yazılım olarak tanımlamaktadır.

Nasıl çalışacak?

Platform geliştiricileri, kullanıcı dostu bir cüzdan vaat ediyor. Görünüşe göre, bir BTC veya XRP işlemi gerçekleştirmek için, “Ali’ye 0.03 BTC göndermek” gibi doğrudan bir komut yazmak yeterlidir. M-cüzdan komutu işleme koyar ve kriptoyu derhal transfer eder.

Cüzdan ne kadar zamanda piyasaya sürülecek?

Şirketin sözcüsü, Nisan ayında uygulamanın beta testini kullanıcıların göreceğini söyledi. Cüzdanın çalışacağı ilk sanal para Bitcoin olacaktır. Daha sonra, uygulama, kullanıcıların ödeme yapması için dijital varlık yelpazesini genişletmeyi amaçlıyor.

Wuabit’te yeni ürünlerinin dijital para birimlerinin kitle kabulünü hızlandıracağına inanıyorlar, çünkü popüler mesajlaşma uygulamaları yoluyla yapılan kripto ödemelerinin kripto endüstrisine yeni kullanıcılar getirmesi muhtemel.

WhatsApp’ta Facebook Coin

Facebook daha önce WhatsApp tabanlı ödemeler için stablecoin planlarını duyurmuştu. Kripto topluluğu, tokene zaten bir isim verdi: “Facebook Coin”. Birçok gözlemci, yalnızca Facebook’un sahip olduğu sohbet uygulamasına değil aynı zamanda yerel Facebook Messenger ve Instagram uygulamalarına da entegre edileceğine inanıyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin