Wex Borsası kimliğini doğrulayamadı
Wex Borsası kimliğini doğrulayamadı

Wex Borsası alan adını kaybetti ve çevrimdışı oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC-e adını devralan dijital varlık alım satım platformu olan Wex Borsası, kullandığı wex.nz alan adını kaybetti. Yeni Zelanda’daki Alan Adı Komisyonu’na (DNC) göre, internet adresi sahte iletişim bilgileriyle kaydedildi. Bu sebeple Wex kullanıcılarının mağdur olmasına hatta fonlarını platformdan çekememelerine neden oldu.

Wex Borsası kimliğini doğrulayamadı

Ayrıca komisyon, wexbet.nz, wexcoin.nz, ve wxcoin.nz gibi benzer ve alınabilecek alan adlarını da askıya aldı. Web sitesi hakkında verilen karar,  düzenleyicilere gelen çok sayıdaki şikayetleri takiben, her bir alan için sağlanan kayıt ayrıntılarının doğruluğu konusunda yapılan sorgulamadan sonra geldi. Geçtiğimiz Pazartesi yayınlanan bir duyuruda komisyon, alan adlarını kaydeden kişinin iletişim bilgilerini doğrulayamadığını belirtti.

Kısa bir süre sonra WEX, yeni bir alan adıyla faaliyete girdiğini resmi Twitter hesabından duyurdu. Yeni alan adını wex.link olarak belirten platformda BTC’nin fiyatı 8.500 dolar olarak görünüyor. Muhtemelen bu da sitenin henüz çalışmadığını gösteriyor.

Mt Gox'a karşı sivil rehabilitasyon iddiaları için başvurular zorlaşıyor

WEX Borsası BTC-e’nin yeni adresi

Bilindiği gibi WEX, Rusya’nın en köklü kripto para borsası BTC-e’nin yeni adresi. 2011 yılında faaliyet gösteren BTC-e, bir zamanlar Rusların bir numaralı tercihiydi. Ancak, 2017 yılının Temmuz ayında site sahiplerinden Alexander Vinnik’in Yunanistan’da tutuklanması ile site kapandı.

Vinnik, Mt Gox hackinde çalınan Bitcoin’leri kendi palatformunda aklanmasına izin vermekten suçlandı. Kripto para platformu, Vinnik ile bağlantısının olmadığını ısrarla söylemesine rağmen çöküşten kurtulamadı. Birkaç ay sonra ismini değiştirmek zorunda kaldı. WEX adı ile tekrar açılan şirket eski günlerine bir daha kavuşamadı. Ayrıca, yaşanan olaylarda WEX Borsası, BTC-e müşterilerinin kayıplarını telafi etti. Yeni borsa, eski site görseline bağlı kaldı ve hatta BTC-e müşterilerinin hesaplarını bile muhafaza etti.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin