Mt. Gox Bitcoin borcunu ödüyor: 1 BTC için fiyatının iki katı ödeme yapılacak
Mt.Gox kayyumu sivil rehabilitasyon talep süresini uzatmak istiyor

Mt.Gox kayyumu sivil rehabilitasyon talep süresini uzatmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İflas eden Bitcoin borsası  Mt.Gox’in kayyumu Nobuaki Kobayashi, sivil rehabilitasyon başvurularının son tarihini Aralık ayına kadar ertelenmesini istiyor.

Kobayashi Perşembe günü yaptığı açıklamada, “rehabilitasyon taleplerinin kabulü için mahkemeden 26 Aralık 2018 tarihine izin isteyeceğini ” söyledi. 22 Ekim olan daha önceki son tarih ise çoktan geçti. Ancak alacaklılar dünya çapında olduğu için, kayyım, iddiaların kanıtlarını toplamak ve tüm formların teslim edilmesini sağlamak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sivil rehabilitasyon “Civil Rehabilitation” nedir?

Sivil rehabilitasyon kanunu esasen Japonya iflas kanunu altında 2000 yılındaki Asya krizinden sonra çıkarılmış bir kanundur. Buna göre mali açıdan zor durumda olan şirketlerinin borçlarının yeniden yapılandırmasına olanak tanıyan bir kanun maddesidir. Fakat Mt. Gox olayın sivil rehabilitasyonun kullanım biçimi şirket zaten iflas ettiğinden farklılık gösteriyor.

Öyle ki Mt. Gox özelinde sivil rehabilitasyon, alacaklılara yapılacak ödemelerin daha esnek kurallar çerçevesinde yapılmasına olanak tanıyan bir durum olarak ortaya çıkıyor.

Sivil Rehabilitasyona 26 Aralık tarihine kadar yapılabilir

Rehabilitasyon için çevrimiçi başvuru sistemi hala erişilebilir durumda. Ayrıca sisteme erişemeyen alacaklılar da formları en geç 26 Aralık’tan önce  yediemin ofisine gönderebilirler. Konuyla ilgili yapılan diğer bir açıklama ise “ilgili tarihten sonra yapılan rehabilitasyon iddialarının kanıtları ile ilgili son başvuru tarihi mahkeme tarafından belirlenir” şeklinde yapıldı.

Mt.Gox 850.000 Bitcoin’in çalınması sonrası toparlanamamıştı

Ticaret hacmi ile dünyanın en büyük Bitcoin borsası konumuna eriştikten sonra, Mt. Gox, siber saldırı sonucu 850.000 Bitcoin’in çalınması ile zarara uğradığını iddia ederek Nisan 2014’te resmen tasfiyeye başvurmuştu.

Aynı zamanda, sivil rehabilitasyon planına (müşterilere geri ödeme) sadık kalmayarak yatırımcılara bir darbe daha  vurmuştu. Uzun bir bekleyişten sonra, alacaklıların Haziran 2018’de, Tokyo Bölge Mahkemesinin geri ödemelere başlamak için bir dilekçeyi onaması alacaklılar için büyük bir umut olmuştu. Dilekçe başlangıçta Kasım 2017’de teslim edildi.

Şimdi, mahkeme Aralık ayını son tarih olarak onaylarsa, alacaklıların iddialarını kanıtlamak için bir ayı daha olacak.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin