Western Union için fiat para birimleri daha yaygın
Western Union için fiat para birimleri daha yaygın

Western Union kripto paraları kullanmayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Western Union CEO’su Hikmet Ersek 13 Haziran’da bir açıklama yaptı. Açıklamada uluslararası para transferi hizmeti sağlayan Western Union’ın, kripto paralarla transfer işlemi yapmayı yakın zamanda düşünmediğini belirtti.

Western Union için fiat para birimleri daha uygun

Dünyanın en büyük para transfer şirketi olan Western Union’un CEO’su Hikmet Ersek, New York Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada, fiat para birimlerinin daha fazla kullanım alanına sahip olması nedeniyle dijital para birimleri yerine tercih edildiğini şu sözlerle açıkladı:

Müşterilerimiz bize ne istediklerini söylüyor. Çoğu insan hastane faturalarını kripto paralarla ödeyemiyor.

Hikmet Ersek ayrıca, merkez bankalarının kripto paralara yönelik şüpheli yaklaşmalarının olmasının kripto paralarla işlem yapmamanın ayrı bir nedeni olduğunu vurguluyor. Hikmet Ersek konuya yönelik şunları söyledi:

Merkez bankaları, yerel para birimleri üzerinde ki kontrol gücünden vazgeçip dijital veya merkezi olmayan bir alternatife geçmek istemiyor. Uluslar, bayrak, anayasa, sınır ve para birimleri üzerine inşa edilir ve hiçbir merkez bankası bu konumunu kaybetmek istemez.

Şirketin para transferi işlemlerinde Ripple denemeleri olumsuz çıktı

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Western Union, şirket içinde yapılan birtakım düzenlemeler nedeniyle, kripto para borsalarında yapılan para transfer işlemlerine karşı bir kampanya başlattı. Şubat ayında, Western Union, Ripple Blockchain’ine dayalı para transferi işlemleri denediğini duyurdu. Ancak söylentilere göre bu test sürecinde olumsuz sonuçlar alındı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin