Western Union, Bitcoin ve Litecoin ile ilişkili patent anlaşması imzaladı
Western Union, Bitcoin ve Litecoin ile ilişkili patent anlaşması imzaladı

Western Union, Bitcoin ve Litecoin ile ilişkili yeni bir patent anlaşmasına imza attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikan Haberleşme ve Finans Servisleri şirketi (American Financial Services an Communication) olan Western Union, Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi (US Patent and Trademark Office) ile yeni bir patent anlaşmasına vardı. Patent farklı yerlerde bulunan cihazlardan birinden diğerine kripto para veya dijital para transferini kapsayan elektronik nakil ağında güvenli bir şekilde transfer gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Elekronik transfer ağı

Patent, “elektronik transfer ağının” bir kripto para birimi veya başka bir ağ olabileceğini açıkladı. Ağ şifreleme protokollerinin ve kripto para transferlerini gerçekleştirme tekniklerinin kullanılacağı ve dahası, elektronik transfer ağı için bir örnek olarak Bitcoin [BTC] ‘nin eşler arası [P2P] ödeme ağı, Litecoin [LTC] ağı ve diğer şifreleme para birimlerinin kullanılacağı ifade edildi.

Ek olarak, gönderici veya alıcı için kripto para birimini transfer etmek için istemci cihazlar, yönetim sunucuları ve harici sistemler de dahil olmak üzere kripto para birimi ağında kullanılan çeşitli hesaplama aygıtları da kullanılacak.

Bunun için aşağıdaki örnek veriliyor:

Bir istemci cihazı, kullanıcının bir kripto-para birimi hesabıyla ilişkili özel bir şifreleme anahtarını güvenli bir şekilde saklayabilir ve özel şifreleme anahtarını ve istenen bilgilerin ayrıntılarını belirleyen verileri kullanarak dijital şifreleme imzaları oluşturmak için özel istemci yazılımı (örn. Kripto para birimi cüzdan uygulaması) kullanabilir.

Western Union’dan kriptografik karma

Patente göre, belirli bir kripto para birimi hesabının özel anahtarı ile ilişkili bir hash değeri imzası oluşturmak için, istemci uygulaması bir “kriptografik karma işlevi” uygulayabilir.

Western Union ayrıca şunları belirtti:

Alıcı istemci aygıtları, ağdaki diğer sunucuların / sistemlerin yanı sıra, kriptografik imzanın şifresini çözmek ve istenen kripto para birimi aktarımının gerçekliğini doğrulamak için gönderenin ortak anahtarını kullanabilir. İstemci aygıtlarının, sunucuların veya harici sistemlerin bir kısmı veya tamamı, kripto para birimi hesaplarıyla ilişkili mevcut bakiyelerini izlemek için elektronik defterleri bağımsız olarak korumak ve güncellemek üzere veritabanları veya diğer güvenli depolama alanlarını kullanabilir.

Ayrıca, kripto para birimi ağının bilgi işlem sunucuları ve cihazları mine node olarak kullanılabilir. Bu sistemler, yeni bir kripto para birimi oluşturmak için karmaşık matematik problemleri gerçekleştirecek şekilde yapılandırılacak.

Bu nedenle, çeşitli istemci cihazları, sunucular ve harici sistemler kripto para birimi madencileri olarak uygulanabilir. Bu özel kripto para birimi madenciliği, donanımları ve uygulamaya Özel Entegre Devreler [ASIC’ler] gibi yazılım sistemleri içerebilir.

Bazı durumlarda, bilgi işlem cihazları aynı zamanda, kripto-para birimi ağı için evrensel ortak defterleri veya işlem zincirlerini oluşturmak ve depolamak için de kullanılacaktır.

Kripto para birimi birçok farklı veritabınında depolanabilir

Kripto para birimi ağ işlem zinciri, birçok farklı veri düğümleri tarafından dağıtılmış bir veritabanında depolanabilir.

Western Union, bunun için aşağıdaki örneği veriyor:

Blockchain teknolojisi, istemci cihazların, veri yönetim sunucularının veya harici sistemlerin bir kombinasyonu tarafından barındırılabilecek bir veri tabanını uygulamak için kullanılabilir. Blockchain, kripto para birimi ağına dağıtık bir elektronik defter veya evrensel işlem zincirini depolayabilir ve aynı zamanda Blockchain’e, müşteri cihazlarının istemci yazılımı (örneğin, cüzdan uygulamaları) tarafından erişilebilmesini sağlayabilir. Bu durum Blockchain’e eklenecek bir kripto para birimi aktarımı önerebilmektedir. Gönderenin hesabında yeterli kripto para biriminin bulunduğu onayladıktan sonra, kripto para birimi ağı (100) içindeki bloğa eklenmek üzere yeni bir blok oluşturmak için diğer işlemlerle bir aktarım gerçekleştirebilir. Bazı durumlarda, Blockchain’e blok eklemek, kriptografik hash fonksiyonlarını tekrar tekrar yürüten maden düğümlerini içerebilir ve blok zincirinin ağ içindeki herhangi bir zararlı sistem tarafından kurcalanmamasını sağlar.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin