"Ethereum, Bitcoin'i geçecek" iddiası: Analistler ETH için ne söylüyor?

WBTC: Bitcoin sabitli ilk stabil coin Ethereum ağında piyasaya sürüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ile bire bir desteklenen yeni bir token olan WBTC şimdi Ethereum Blockchain üzerinde yayında.

Wrapped BTC, Çarşamba akşamı resmi olarak ERC-20 tokeni olarak hayata geçti. Proje, ilk kez Ekim ayında, merkezsiz borsa girişimleri Kyber Network ve Republic Protokolü ile kripto para saklama şirketi BitGo arasında ortak bir girişim olarak başlatıldı.

WBTC Kyber Network, Republic Protokolü ve BitGo girişimi

Projenin web sitesinde Wrapped BTC’nin amacının “merkezsiz borsalar ve finansal uygulamaları içeren Ethereum ekosistemine daha fazla likidite getirmek” olduğunu açıklıyor.

Projenin kuruluş aşamalarında, BitGo CTO Benedict Chan, WBTC’yi hem “Bitcoin’in durağanlı hem de Ethereum’un esnekliği” olarak tanımladı. Ve yeni kripto varlıklarını geleneksel banknotlara (altın ile mübadele özelliği olarak) benzer olarak nitelendirdi. Ayrıca ABD doları ile karşılaştırıldığında daha volatil olsa da, Bitcoin’in en likit ve en istikrarlı kripto para olduğunda vurgu yaptı.

CoinMarketCap sitesinde listelenmeye başlanan WBTC, Ethereum Ağında 72,4214 adet bulunuyor. Bitcoin Blockchain ağı üzerinde WBTC teminatı olarak ise 72,4216 BTC’nin (yaklaşık 250.000 dolar) kilitlendiği beyan ediliyor.

Bitcoin destekli ilk kripto para sertifikalı tüccarlar aracılığıyla satılacak

Çapraz zincirli kripto para alım satım işlemlerini kolaylaştırmak için ise “atomik takas” olarak bilinen teknolojiden yararlanılıyor. Kullanıcılar, Ethereum ağı üzerinden gerekli anti-para aklama ve müşteri tanıma (AML / KYC) tanımlama prosedürleri uyguladıktan sonra WBTC’yi sertifikalı “tüccarlardan” talep edebilirler.

Yeni WBTC tokeninin değiş tokuşunda ve satışında önemli bir rol oynayan tüccarlar, teknolojinin white paperinde “tokenleri çıkarmaya ve yakmaya  yetkili kurum veya kuruluşlar” olarak tanımlanmakta.

WBTC ekibine göre, şu anda Wrapped BTC ve BTC arasında dönüşümü sağlayan sekiz tüccar bulunuyor. Bunlar; AirSwap, Dharma, ETHfinex, GOPAX, Kyber Network, Prycto, Ren ve Set Protokolü.

WBTC’nin ne için gerekli olduğu konusunda ise ekip web sitesinde hedefin merkezsiz borsalara Bitcoin likitidesini getirmek olduğunu açıklıyor. Bitcoin’in ERC20 formatına dönüştürülmüş hali olarak görülen WBTC’nin Bitcoin için akıllı sözleşmeler oluşturulmasını kolaylaştırması planlanıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin