Nasdaq
Nasdaq tokenizasyon platformunu denemeye başladı

7 kripto borsası Nasdaq’ın piyasa görüntüleme teknolojisini kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq, yedi kripto para borsasının hali hazırda kendi piyasa izleme teknolojisini kullandığını bildirdi.

Nasdaq piyasa görüntüleme teknolojisini şirketlerden ikisi açıklandı

Bu yedi işbirliğinden ise sadece iki tanesinin ismi açıklandı. Bunlar, Winklevoss ikizlerinin Gemini borsası ve Japon finansal hizmetler devi SBI Holdings tarafından yürütülen Vctrade borsası.

Borsa devi, SMARTS Piyasa Gözetimi sistemi olarak bilinen gözetim teknolojisini kullanmak isteyen kripto endüstrisi oyuncuları için sağlam bir güvenlik inceleme sistemi sunuyor. SMARTS, sahtecilik ve kara para aklama ticareti gibi yasadışı piyasa faaliyetlerini izlemek için gerçek zamanlı ve geçmiş verileri algılama modelleriyle ilişkilendiren çapraz piyasa ve varlıklar arası bir gözetim aracı olarak biliniyor.

Bir Nasdaq temsilcisi Forbes’e, firmanın potansiyel kripto para müşterilerini üç geniş kritere göre değerlendirdiklerini aktardı. Bu üç kriteri ise iş modelleri, müşteri tanımlama (KYC) ve kara para aklamayı önleme olarak açıkladı.

Forbes ise bilhassa ilk iki kritere dikkat çekerek Nasdaq’ın saygınlık konusundaki bazı endişelere odaklandığını bildirdi.

Son kriter ise bir platformun listeleyeceği yeni kripto varlıkların sahip olunan prosedürlere göre ne kadar şeffaf olduğuna dair bir araştırma mekanizmasını içeriyor.

Bu nedenle, görevlendirilen yaklaşık 20 Nasdaq çalışanı, başvuru sahibi kripto borsasının sadece teknik kapasiteye sahip olup olmadığına bakmıyor. Aynı zamanda piyasa manipülasyonu karşıtı aracını uygun bir şekilde kullanma konusunda yeterli ahlâki eğilimleri olup olmadığını da değerlendiriyorlar.

Geçtiğimiz Kasım ayında, Nasdaq, ABD yatırım şirketi VanEck ile bir işbirliği anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket, SMARTS sistemini kontrolünde, düzenlemiş ve denetlenmiş bir takım dijital varlık ürünü çıkarma amacına sahipler.

Bu kontrol sistemi ayrıca kripto borsalarının Nasdaq ile ortaklaşa çalıştıkları tek teknoloji değil. Örneğin, yakın zamanda piyasaya sürülen tokenize varlık ticareti platformu DX Exchange, firmanın Finansal Bilgi Değişimi (FIX) protokolünü kullanıyor.

Nasdaq’ın kripto ilgisi her geçen gün artıyor

Ayrıca bu hafta, Nasdaq, Citigroup ve Mike Novogratz’ın kripto odaklı ticaret bankası Galaxy Digital Holding’e 20 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Girişim, sermaye piyasaları için Blockchain ve akıllı sözleşme platformu hizmeti veriyor.

Bu ayın başlarında bildirdiğimiz gibi Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman, kripto paralar hala geleceğin küresel para birimi olabilir temalı bir görüş bildirmişti. Tüm bu gelişmeler ve görüşler göz önünde bulunarak Nasdaq’ın kripto ekosistemi ilgisinin bu yıl artarak devam edeceğini görebiliriz.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin