Popüler altcoin Waves bu hafta sonu güçlü yükseldi: Peki bu artışın sebebi ne?
Popüler altcoin Waves bu hafta sonu güçlü yükseldi: Peki bu artışın sebebi ne?

Waves piyasaya rağmen yükselmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kasım ayının sonundan bu yana, Waves coin (WAVES) piyasa eğilimini hızlandırdı ve %150’nin üzerinde değer artışı yakaladı. Waves yazım sırasına göre coin başına 2,46 dolar değer kazanmakla kalmadı, aynı zamanda Bitcoin fiyatı düştüğü için Bitcoin (BTC)’ye karşı da ciddi bir artış yakaladı.

Waves bugün kısa bir süre için, piyasa kapitalizasyonu ile en iyi 20 para listesine girdi ama diğer paralar yeşil gösterdikten sonra 22. sıraya düştü. Waves’in piyasa değeri 2018 yılından bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 245 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

Waves coin büyümeye devam ediyor

Waves, kuruluşların ve geliştiricilerin kendi özel tokenlerini yaratabilecekleri bir Blockchain platformudur. Bu tokenlerin Bitcoin, Litecoin ve Monero gibi en popüler kripto para birimlerinin yanında işlem yapabildiği, kendi merkezi olmayan bir borsası (DEX) da var. DEX’te, 20.000’in üzerinde özel token ile birilkte 69 adet coin listeleniyor.

Güncellenmiş bir Waves mobil cüzdanının, Bitcoin’e ya da kendi DEX’indeki diğer coinler için işlem yapılabilen ve kredi kartı alımlarına olanak tanıyan bir mobil cüzdanın piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. CoinMarketCap işlem hacmine göre borsadaki işlem hacmi bu hafta da yükseldi.

Waves, akıllı sözleşme işlevini ilk kez 2018 Eylül ayında platforma tanıttıktan sonra, artık akıllı varlıkları ve akıllı hesap işlemlerini de bünyesine ekleyeceğini açıkladı. 13 Aralık’ta yayınlanan duyuruya göre Waves madencileri, sözleşmeyi bir kez verdikten sonra işlevi Blockchain’in ana ağına ekleyecek. Waves ayrıca, 14 Aralık’ta Firefox tarayıcısı için cüzdan eklentisini yayınladı ve 2019’da bir Avrupa menkul kıymetler token ticaret platformunu piyasaya süreceğini açıkladı.

Waves’a göre Waves Blockchain’i oldukça hızlı ve dakikada 6.000 işlem yapabilmekte. Ethereum Blockchain’i saniyede yaklaşık 10-15 işlem yapabiliyor ancak Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, Sharding ve Plasma gibi ikinci katman çözümleriyle ağın saniyede bir milyondan fazla işlem yapabileceğini düşünüyor.

Ancak Waves bu alanda rakipsiz değil. TRON’un TRX fiyatı WAVES kadar iyi performans göstermiyor fakat yine de kripto kışından diğer coinler kadar etkilenmiyor. TRON Blockchaini’nde dApp kullanımı ile geçen hafta 1 milyon işlem gerçekleştirildi.

Waves Blockchaini’ne olan güven ise gün geçtikçe artıyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin