ICO’lar, Kasım ayında en düşük fon girişlerini kaydetti

Bitcoin ve Ether’in çöküşünün en şaşırtıcı sonucu: ICO’lar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve Ether’in çöküşünün şaşırtıcı bir sonucu, ICO’ların da fon sağlama yeteneklerinde önemli ölçüde acı çektikleri. ICO’lar son verilere göre kanlı Kasım’da ciddi kayıplar verdi.

ICO’lar, Kasım ayında en düşük fon girişlerini kaydetti

Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere, Kasım ayı 2018’de en düşük ICO girişlerinı kaydetti. Geçen ay sadece 65 milyon dolar büyüdü. Bu yılki en iyi performans gösteren Şubat ayında artırılan miktarın %2,5’ine eşit. Ayrıca bu yıl, ICO’nun şimdiye kadar elde ettiği 12,2 milyar dolarlık küçük bir rakamı temsil ediyor.

Kaynak: Diar
Kaynak: Diar

Bitcoin’in %80’den fazla düşüş gösterdiği bir yılda, yeni tokenlerin gelişmesi için çok umut olacak gibi görünmüyor. ICO’lar aracılığıyla hala fon toplamaya çalışan Blockchain projelerinin çoğu, yumuşak ve sert piyasa beklentilerini önemli ölçüde azalttı. Geleneksel proje fon oluşturma kaynaklarından (girişim sermayeleri, melek yatırımcıları, vb.) herhangi bir doğrulama yapılmaksızın, bir projenin bu pazarın olumsuz hissiyatında başarılı olması pek olası görünmüyor.

Ernst & Young raporuna göre, ICO’ların yüzde 86’nın liste fiyatlarının altında

SEC, ICO’ları mercek altında aldı

Ayrıca ICO’lar SEC tarafıdan bu yıl önemli düzenleyici engellerle karşılaştı. 16 Kasım’da iki büyük Blockchain projesi, “Paragon (PRG) ve Air Token (AIR)” incelemeye alındı. ABD menkul kıymetler düzenleyicisi, tokenleri menkul kıymet olarak kaydetmenin yanı sıra, her iki şirketin de yatırımcılara fonlarını iade edeceğini, periyodik olarak raporları SEC’e göndereceğini ve 250.000 dolar ceza ödeyeceğini bildirdi.

SEC’in ICO incelemeleri bununla bitmedi. Ajans, ICO’ları teşvik etmek adına aldıkları ödemeleri açıklamadıkları için iki ünlüye ceza verdi. Pro boxer Floyd Mayweather ve müzik yapımcısı DJ Khaled, açıklanan bir anlaşmaya göre, yatırımcılara bir promosyon ücreti aldıklarını söylemeden ICO’ları pompaladı. Piyasa doygunluğu ve kötü iş modelleri gibi diğer faktörleri de denklemlere eklersek sonuç olarak kanlı Kasım ayında ICO’lar tarafından sadece 65 milyon dolarlık bir artışa yol açan doğru bir felaketin sonucunu gördüğümüzü anlayabiliriz.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin