Walmart IBM tarafından tasarlanan teknolojiyi kullanacak
Walmart IBM tarafından tasarlanan teknolojiyi kullanacak

Walmart sebzeleri izlemek için Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Walmart, müşterileri için alışveriş deneyimini yeni teknolojiyle bir üst seviyeye çıkarmak istiyor. Bu gelişim içinde Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Walmart IBM tarafından tasarlanan teknolojiyi kullanacak

Şirket marul gibi yapraklı yeşilliklerinin ve diğer sebzelerin, mağaza depolarına ulaştığında herhangi bir bakteri içermediğinden emin olmak için IBM tarafından tasarlanan bir Blockchain sistemini hayata geçirdi.

Bunu gerçekleştirmek içinde tedarikçilerine uyulması gereken kurallar gönderiyor. Bu kuralları dağıtık defter teknolojisi ile kontrol ederek tüm önlemlerin alındığından emin oluyor. Bu defter teknolojisiyle Şirket ürünlerin çiftlik çıkışından itibaren mağaza ulaşana kadar izlemektedir. Böylece alınan numunelerde bir bakteri çıkması veya herhangi bir bölgede salgın olasılığında günlerce sürecek olan araştırmalar ve tespit aşaması saniyeler içinde yapılacak. Ayrıca ürün üzerinde bulunan barkodlarla ürünün menşei hakkında tüketiciler istedikleri bilgilere anında ulaşabilecekler.

Walmart Blockchain kullanımını zorunlu tutarak diğer şirketlerden ayrılıyor

Şirket, teknolojinin en önemli ayağı olan tedarikçilerinin hemen yeni sisteme geçiş yapmalarını istiyor. Ancak, tedarikçilerinin 2019 yaz sonu itibariyle Blockchain sistemini kullanmasını bekleniyor. Bu sistemde kusurlu ürünlerin tespiti ve müşterilerin hastalıklardan korunması amaçlanıyor.

Daha önce Walmart gibi büyük şirketler nakliye sektöründe Blockchain teknolojisini kullandılar. Nakliyede Blockchain teknolojisi kullanımı ile nakil olan ürünün çıkışından varışına kadar tüm bilgiler anlık olarak sağlanıyor.  Ancak Walmart Blockchain kullanımını zorunlu tutarak diğer şirketlerden ayrılıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin