ABD perakende devi Walmart
Walmart, Ripple ortaklarıyla uluslararası bir para transferi pazarı geliştirecek

ABD perakende devi Walmart kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir patent başvurusu ABD perakende devi Walmart’ın Facebook’un Libra’ına benzer şekilde kendi ABD doları destekli dijital para birimini geliştirebileceğini gösteriyor.

Walmart “Blockchain Üzerinden Dijital Para Birimi” patentini aldı

20190236564 sayılı, “Blockchain ile Dijital Para Birimi için Sistem ve Yöntem” adlı patent başvurusu, 1 Ağustos’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayımlandı.

Walmart, önerilen dijital para projesinin, kullanıcıların servetlerini depolaması için sıfır veya düşük ücretli bir yer sağlayabileceğini belirtiyor. Ayrıca, seçilen perakendeciler veya ortaklarda nakit saklamak için yeni stablecoin’i kolayca kullanılabilir ve dönüştürülebilir.  Dijital para birimi alternatif olarak, ABD Doları desteğiyle daha fazla para yatırma ve çekme kolaylığı sağlayan kripto para, herhangi bir yerde harcanabilecek şekilde geliştirilecek.

Şirketler alternatif bankalar haline geliyor

Walmart, “Blockchain tarafından korunan dijital para birimi” mevcut bankalara daha fazla meydan okuyarak kredi ve banka kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırabileceğini iddia ediyor. Walmart ayrıca, dijital para biriminin kapsamının, daha geniş, Blockchain ile çalışan hizmet ekosisteminin bir parçasını oluşturabileceğini ve “alımlar ve kitle kaynak işleri için açık platform değer değişimi” oluşturacağını düşünüyor.

Halen güçlü bir düzenleyici baskıyla karşı karşıya kalmasına rağmen, Facebook’un Libra projesi, düşük maliyetli, sınırsız değer transferi sağlama ve dijital para birimiyle çalışan bir ağ oluşturma konusunda benzer bir tutkuya sahiptir. Walmart bugün Blockchain ile ilgili projeleri yakından takip ediyor. Tedarik zinciri yönetimi, müşteri pazarları ve akıllı cihazlar gibi alanlarda teknolojinin kullanımına odaklanıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin