ABD perakende devi Walmart
Walmart, Ripple ortaklarıyla uluslararası bir para transferi pazarı geliştirecek

Perakende devi Walmart aldığı bir dizi Blockchain patenti ile gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’deki perakende devi Walmart, ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent başvurusuna göre giyilebilir bir cihazdan bir Blockchain üzerine tıbbi kayıtları depolayacak bir sistem için patent aldı.

Hasta tarafından giyilebilen cihaz tıp endüstrisinde devrim yaratacak

Dokümana göre sistem, tıp uzmanlarının, iletişim kuramayan bir hastadan tıbbi verileri almasına izin verecek. Hastanın tıbbi kayıtları teorik olarak ilk müdahalenin bir RFID tarayıcısına erişebileceği hasta tarafından giyilen bir cihaz tarafından erişilebilen bir Blockchain’de saklanacak. Patent ayrıca sistemin çalışma prensiplerini de açıklıyor:

Bilgiler, bir bilgisayar sisteminin işlemcisi tarafından, hastanın giyilebilir cihazının taranmasına yanıt olarak, hastanın giyilebilir cihazında saklanan hastayla ilişkili şifrelenmiş bir özel anahtar ve bir ortak anahtar tarafından alınıyor. Şifreli özel anahtar, hastanın biyometrik bir imzası ile şifrelenir.

Peki cihazın işleyişi ne şekilde?

Patent başvurusundan yola çıkarak diğer özelliklerin işleyişinden de söz edelim:

  • İşlemcinin, hastanın bedensel bir özelliğini tarayarak hastanın biyometrik imzasını elde etmesi.
  • Hastanın biyometrik imzasını kullanarak hastayla ilişkili özel anahtarın işlemci tarafından belirlenmesi.
  • İşlemcinin, hastanın tıbbi kayıtlarına, giyilebilir cihazın bir yerel depolama ortamına erişmek için, hastayla ilişkili olan ortak anahtar ve özel anahtarın bir kombinasyonunu kullanarak erişmesi.

Ayrıca, elde edilen tıbbi bilgiler hastaneler ve diğer sağlık kurumları ile paylaşılabilir, yani hasta bir tıbbi bakım kuruluşundan diğerine taşınırsa, verileri hastanın gelmeden önce tıbbi bakım personeli tarafından kullanılabilir olacak.

Sırada Humana var

Fortune’a göre Walmart, sağlık sigortası şirketi Humana’yı da satın almayı düşünüyor. Yeni Blockchain tıbbi kayıt sisteminin uygulanabilirliği kanıtlanırsa, Humana ile bir ortaklık vazgeçilmez bir veri birikimi sağlayacaktır.

Walmart tarafından ürün satışı için bir pazar yeri de dahil olmak üzere; paket içeriğini, çevresel koşulları, konumu ve diğer ayrıntıları takip etmek için bir “Akıllı Paket” sistemi gibi bir dizi patent alındığı biliniyor.

Walmart canlı gıda işinde Blockchain’e hazır

Şirketin başkan yardımcısı Frank Yiannas, Walmart’ın canlı gıda işinde Blockchain teknolojisini kullanmaya hazır olduğunu, bunun her bir ürünü takip etmek için gereken süreyi altı günden iki saniyeye düşüreceğini açıklamıştı.

Blockchain teknolojisini çok hızlı benimseyen Walmart, işini gelecek çağa taşımaya kuşkusuz en yakın kuruluşlardan biri.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Artık elektrik faturaları da kripto paralarla ödenebiliyor

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin