Geleneksel varlık yöneticileri kripto para sektörüne hâlâ mesafeli: Sebebi ne?
Geleneksel varlık yöneticileri kripto para sektörüne hâlâ mesafeli: Sebebi ne?

Wall Street‘in kripto para iştahı neden azaldı? Revolut CEO’su açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street‘in kripto para piyasasına katılmasının önündeki en büyük engel, düzenleyicilerden ziyade kendi müşterilerinden kaynaklanıyor olabilir. Revolut CEO’su Nikolay Storonsky bu konuya farklı bir bakış açısı sunuyor.

Kurumsal yatırımcılar sektöre neden daha az  ilgi gösteriyor?

Eski bir Credit Suisse Group AG trader’ı Nikolay Storonsky, büyük kurumların şu anda dijital varlıklara yatırım yapmak konusunda çok isteksiz olduklarını söyledi. Londra merkezli bankacılık şirketi Revolut, bireysel müşterilerine Bitcoin ve Ethereum’un da dahil olduğu bazı tokenler üzerinde spekülasyon yapmasına izin veriyor. Şirketin değeri şu anda 1 milyar dolardan fazla.

Storonsky’nin Lizbon’daki Web Summit 2018 konferansında yaptığı yorumlar, şirketin müşterilerinin kriptoya sıfır ilgi duyduklarını söyleyen para yönetimi şirketi BlackRock’un CEO’su Larry Fink’in görüşleri ile uyumlu. Bu durum, dijital varlıklara bağlı karmaşık türevler geliştirerek kripto para gözetim ve ticaretini yapmayı düşünen bazı Wall Street bankaları için hayatı zorlaştırıyor.

Wall Street‘in kripto para iştahı neden azaldı? Revolut CEO’su açıklıyor

Revolut CEO’su: “Büyük kurumsal yatırımcılardan bir ilgi yok.”

Storonsky konuya yönelik şunları söylüyor:

Kurumsal yatırımcılar ve finansal riskten korunma fonları kripto dünyasına yoğun bir şekilde katılmadıkça bankaların faaliyete geçeceğini düşünmüyorum. Çünkü onlar sadece müşterilerinden para kazanmaya çalışıyor. Bugüne kadar büyük kurumsal yatırımcılardan bir ilgi yok.

Konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişinin Eylül ayında aktardığına göre, ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Bitcoin’e ilişkin swap’lar sunmak için teknik olarak hazır ancak sadece kurumsal müşterilerden bu yönde bir talep gelmesi halinde işlemlere başlayacak. Goldman Sachs Group ve Citigroup da Bitcoin’e bağlı ürünler geliştiriyorlar.

Nikolay Storonsky: “2019’da piyasada bir iyileşme bekliyorum.”

Kripto para piyasasında faaliyet gösteren hemen hemen herkes için, -büyük ve küçük- dijital varlıkların  bu yılki büyük çöküşü, Bitcoin’in değerinin yarısından fazlasını sildi. Ayrıca diğer tokenler ise çok daha fazla kaybetti. Storonsky, Revolut‘un kripto para işlem hacminin, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı 2017 Aralık ayındaki işlem hacminin %20’sine düştüğünü söyledi.

Revolut CEO’su, yine de 2019’da kripto para piyasasında bir iyileşme beklediğini  söyledi. Wall Street’in bundan ana yararlanıcı olmayacağını da ekledi. Storonsky açıklamalarını şu sözlerle sonlandırıyor:

Fintech, öngörülebilir gelecekte kripto paralarda büyük bir aktör olacak ve bankaların buna yetişeceğini düşünmüyorum.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin