Bitcoin için yeni kurumsal dalga yolda olabilir! Galaxy Digital açıkladı
Bitcoin için yeni kurumsal dalga yolda olabilir! Galaxy Digital açıkladı

Wall Street’in Kripto Kralı: “Kurumsal yatırımcılar piyasayı pompalayacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC tarafından Wall Street’in Kripto Kralı olarak nitelendirilen Bart Smith yasal belirsizlik ortadan kalktığında kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına para aktaracağını düşünüyor.

Wall Street’in Kripto Kralı Susquehanna’nın başkanlığını yapıyor

Bart Smith Pennsylvania merkezli yatırım firması olan ve 2014’te Bitcoin işlemleri yapmaya başlayan Susquehanna International Group’ta dijital varlık grubunun başkanlığını yapıyor. Susquehanna yatırım şirketi ayrıca, her gün milyonlarca dolarlık Bitcoin ve diğer kripto paraların alım satımının yapıldığı, yatırımcılar tarafından yönetilen bir kripto ticaret masası kurdu. Bart Smith konuya yönelik şunları söyledi:

Özel yatırımcılardan ve teknoloji uzmanlarından oluşan kaliteli bir ekibimiz var. Öncelikli olarak Bitcoin’le ticaret yapıyoruz. 2017’de piyasa büyüdüğü için işlem yaptığımız kripto para sayısını ve likidite sağladığımız borsa sayısını arttırdık. CME ve CFE’de bir günde aşağı yukarı birkaç yüz bin dolarlık işlem yapıyoruz.

Piyasada çok fazla düzenleyici kurum bulunuyor

Bart Smith’e göre kripto para yatırımcılarının, düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağını düşünmesine gerek yok. Burada önemli olan piyasalarda ki belirsizliğin ortadan kalkması. Az ya da çok düzenlemenin olup olmadığı konusunda büyük bir tartışma var. Bizim açımızdan önemli olan düzenlemelerin netliği. SEC’in ve SEC başkanı Clayton’ın yorumları ile dikkat çekilen, mercek altına alınması gereken pek çok konu var. Ancak piyasada çok fazla düzenleyici kurum bulunuyor. Bunun sebebi ise kripto ekosisteminin büyüyerek geleneksel finansal varlıkların önüne geçmesi.

Düzenlemelere açıklık getirilmesi ile birlikte kurumsal yatırımcılar piyasaya hiç olmadığı kadar yatırım yapacak. Çünkü kurumlar belirsiz piyasaya yatırım yapmaktan hoşlanmaz. Yani mümkün olan en garanti yaklaşımı izliyoruz.

ETF’ler, düzenlemelerle ilgili duyulan endişelerin birçoğunu gideriyor

Wall Street’in Kripto Kralı, Susquehanna’nın Bitcoin ETF işlemlerini uygulayabileceklerini söyledi. ETF ile birlikte Bitcoin, fiyat hareketlerine maruz kalma riski olmadan yatırım için ideal hale geliyor. Bart Smith, ETF’yi desteklediklerini belirtiyor. ETF’ler, özellikle perakende yatırımcılara yönelik düzenlemeyle ilgili duyulan endişelerin birçoğunu gideriyor. Bart Smith’e göre ETF’ler, gözetim, vergilendirme, kara para aklamayı önleme ve müşterini-tanı gibi konularda da kurumsal müşterilere fayda sağlıyor. Bart Smith, kripto boğalarının bitcoin ETF’leri ile işlem yapmak istiyorlarsa, SEC başkanı Jay Clayton’ın belirttiği gibi bazı kriterleri yerine getirmeleri gerekiyor.

“Hisse senedi piyasaları ile Bitcoin piyasaları arasında hiç bir ilişki yok.”

Bart Smith’e röportajda hisse senedi piyasaları ve kripto ticareti arasında bir ilişki olup olmadığı soruldu. Bart Smith, borsalar arasında bir ilişki olduğunu gösteren raporlara rağmen böyle düşünmediğini şu sözlerle ifade etti:

Hisse senetleri piyasasıyla Bitcoin piyasaları arasında hiç bir ilişki görmedik. Bir piyasa yapıcısının bakış açısından düşündüğümüzde kripto paralarla işlem yapmak diğer varlık sınıflarıyla çok daha fazla benzerlik içeriyor. Yatırımcıların talepleri ile Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik bağı kuvvetlendirmemiz gerekiyor.

Bart Smith Bitcoin’in fiyatına etki eden olaylarla reel piyasaya etki eden olayların birbirine benzemediği kanaatinde. Çünkü kripto piyasasında S&P 500 gibi büyük kurumların etkisinin olmadığını gösteriyor. Bitcoin’in fiyat dalgalanması için Bart Smith “Bitcoin 6.000  ila 9.000 dolar arasında güçlü bir şekilde duruyor, en azından şimdilik.” yorumunda bulundu. Bart Smith son olarak şunları söyledi:

Bu teknoloji ve varlık sınıfının finansal hizmetlerin bazı yönlerini değiştireceğini ve sonsuza kadar süreceğini düşünüyoruz.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin