Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?
Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Bitmain’in gizli madencilik planı mı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

9 Haziran tarihinde Bitmain CEO’su Jihan Wu, donanım üretim ve madencilik şirketinin yeni üretilen cihazlarının kamuya sunulmadan önce bunları kullandığı yönündeki iddiaları reddetti. Peki Bitmain’in gizli madencilik planı mı var?

Bitmain’in gizli madencilik planı mı var?

Açıklama Jihan Wu’nun son dönemde piyasada çıkan söylentiler hakkında yaptığı bir röportaj sırasında duyuruldu. Bu söylentiler arasında Bitmain’in yeni üretilen cihazları insanlara satmadan önce bir kaç ay kullanmış olduğu ve bunları kullanarak gizli madencilik eylemlerine katıldığı suçlamaları da yer alıyor. Jihan Wu konuya yönelik şunları söyledi:

Hayır böyle bir şey hiç olmadı. Sadece küçük ölçekli bir test yapıyoruz. Biz bunu yapmayız. Bu bizim stratejimiz değil.

Monero‘nun hard forkundan sonra ortak bir tartışma Bitmain topluluğu arasında bazı şüpheler yarattı. Hard forktan sonra eski zincirde hala çoğu hashrate kullanılabiliyordu. Bitmain’in Cryptonite ASIC cihazı ise henüz madencilik algoritmalarının değiştirildiği yerlerde halka sunulmadı. Jihan Wu konuya yönelik şunları söyledi:

Monero’nun hashrate’inin çoğunluğunu elinde tutup kontrol eden bir grup insan var. Böyle bir ASIC cihazı üretmenin sadece Bitmain’in elinde olan gizli bir yetenek olmadığını belirtmek isterim.

Bitmain ilk dijital para arzı ile halka açılmayı planlıyor

Bitmain CEO’su ayrıca zaman ve enerjisini böylesine karışıklığa yol açabilecek kaynaklara harcamaya niyeti olmadığını da ekledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Örnek cihazlar çalışmaya başladıktan hemen sonra piyasaya satışa başlıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlere göre şirket sonunda Hong Kong ve ABD içerisinde yapılacak bir ilk dijital para arzı ile halka açılmayı planlıyor. Bazı analistler firmanın gerçek değerinin neredeyse 9 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyor. 4 Haziran tarihinde Bitmain topluluğu şu tweeti paylaştı:

Bizim üretim ekibimiz Antminer z9 mini madencilerinin sevkiyatının hızlı olması konusunda sürekli çalışıyor. 15 Haziran tarihindeki daha büyük tur esnasında güncellemelerimiz olacak. Bizi takip etmeye devam edin.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin