İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin
İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin

Wall Street’in Bitcoin boğası Tom Lee, Bitcoin fiyat tahminini revize etti: İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street’in en çok bilinen Bitcoin boğası Tom Lee, Bitcoin fiyat tahminini neredeyse yarıya indirdi.

Bitcoin boğası Tom Lee, piyasanın iyileşeceğine hala inanıyor

Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı Thomas Lee, yıl sonu hedefini 25.000 dolardan 15.000 dolara düşürdü. Önemli bir etken Bitcoin’in başabaş noktasıydı. Bu madencilik maliyetlerinin alım satım fiyatı ile eşleştiği seviye. Bitcoin boğası Tom Lee, bu tahminleri yaparken bu seviyeyi baz alıyor. Fundstrat’ın veri bilimi ekibi, daha önce Bitmain’in S9 makineleri için bu noktayı 8.000 dolar olarak belirledi fakat daha sonra 7.000 dolara düşürdüler. Buna dayanarak Lee, Bitcoin için gerçeğe uygun değerin, yeni 7.000 dolarlık başa baş fiyatının yaklaşık 2,2 katı olacağını tahmin ediyor.

CoinMarketCap’tan elde edilen verilere göre Bitcoin, 5.534 dolardan işlem görüyor. Bu hafta büyük kripto paraların çoğu çift haneli düşüşler gördü ve Bitcoin ise yılın en düşük seviyesine ulaştı. Ama Lee, piyasanın iyileşeceğine hala inanıyor. Cuma günü müşterilerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2013 ila 2015 yılları arasındaki bir önceki ayı piyasasının derinliklerinde bile başa baş noktasının altında hiç uzatmalı olarak hareket etmedi.

Tom Lee’ye göre son piyasa çöküşünün nedenleri

JPMorgan’ın eski baş hisse senedi stratejisti olan Lee, açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin’in psikolojik olarak önemli bir seviye olan 6.000 doların altına düşmesi, yeni bir karamsarlık dalgasına yol açtı. Fakat duygudaki negatif salınımın temel çıkarımlardan çok daha kötü olduğuna inanıyoruz.

Lee ayrıca, bu fiyat hareketlerinin çoğunun Bitcoin Cash’i de içeren “kriptoya özgü” tartışmalar tarafından yönlendirildiğini söyledi. Ekim ayı boyunca Bitcoin, küresel finansal piyasaların aksine stabil devam ediyordu. Kripto para Çarşamba günü bir uçurumdan düşmeden önce 6.400 dolar seviyesinden rahatça işlem gördü.

Lee, her şeye rağmen bu yılın sonuna doğru fiyatları artmasıyla kurumsal katılımın daha fazla artacağını düşünüyor. Wall Street analisti ICE, Starbucks ve Microsoft destekli Bakkt ve Fidelity’nin piyasaya girmesinin kurumsal katılım için gerekli olan daha geniş bir altyapı oluşturma sürecinin bir parçası olduğunu vurguluyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin