featured

Wall Street yatırımcıları ve kurumsallar savaşıyor: Bitcoin üzerinde kim galip gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), ABD hisse senedi piyasasındaki satışların sıcağıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Dow Jones (INDEXDJX: .DJI) Cuma günü %2.7’den fazla düşerken, Bitcoin (BTC) fiyatı %2 düşüşle 38.639$ seviyelerine geriledi. Ayrıca piyasa değerinde de 734 milyar dolara kadar geriledi.

Yatırımcılar, ABD hisse senedi piyasasında satış devam ederse, BTC’nin 30.000 dolara kadar düzeltme görebileceğini düşünüyor. Bununla birlikte, popüler piyasa analisti Willy Woo, kurumsal oyuncuların her damlada arzı değerlendirdiğini belirtiyor. Bunu, borsalarda artan likit olmayan Bitcoin arzına dayanarak tahmin ediyor. Woo şunları aktardı:

“Bitcoin fiyatı, Wall St’nin makro riskten kaçınma ticaretinde vadeli işlem sözleşmesi satması nedeniyle yatay seyrediyor. Bu arada kurumsal para, spot BTC’yi en yüksek oranlarda topluyor ve soğuk hava deposuna geçiyor. Böyle zamanlarda, 2020’nin 4. çeyreğindeki arz şokunu hatırlıyorum.

BTC fiyatı, hisse senedi deposu ve USD Endeks ayları şu anda gerçekleşen benzeri görülmemiş spot alımların kanıtıdır. Başka bir deyişle; yatırımcılar BTC’yi zaten güvenli bir liman olarak görüyor. Ancak fiyatın yansıması zaman alacak. Vadeli satışların cephanesinin bitmesini bekleyin.”

Kurumlar ve Bitcoin

Kurumsal oyuncular, varlık sınıfı olgunlaştıkça son zamanlarda Bitcoin’e daha fazla ilgi gösteriyor. En iyi Wall Street bankacılık kurumlarından bazıları, artan müşteri talebinin ortasında Bitcoin ile ilgili ürün ve hizmetler sunmaya başladı.

Geçmişte, Ray Dalio gibi milyarder yatırımcıların Bitcoin hakkında konuştuğunu ve neden portföylerinin küçük bir kısmını bir hedge olarak BTC’ye tahsis etmesi gerektiğini gördük. 28 Nisan Perşembe günü, Wall Street devi Goldman Sachs müşterilerine Bitcoin destekli krediler sunmaya başladı. Bu, onu müşterilerine Bitcoin teminatlı krediler sunan ilk büyük ABD bankası yaptı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin