featured

Kripto analisti uyardı: Bitcoin tüm zamanların en düşük seviyelerine gerileyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bir süredir büyük oranlarda değer kaybediyor. Kripto analisti olan Benjamin Cowen, Bitcoin’in tarihsel olarak verimliliğinin en düşük noktalardan bir tanesinde olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda hem Bitcoin’e hem de diğer altcoin’lere yatırım yapmanın artık çok tehlikeli olduğuna inanıyor.

Bitcoin analist

Ayrıca, Bitcoin fiyatının, 2017’deki büyük boğa koşusunun ardından 2018’in ortasına doğru görülen eğilimi yeniden yaşayacağına inanıyor. Eğer düşüş eğilimi devam ederse BTC fiyatı gerçekten de dibe vurabilir.

Cowen’ın düşünceleri olumsuz

Cowen, 729,000 YouTube abonesine, 2018’de BTC’nin fiyat hareketinin aşağı yönlü olmaya devam etmesi durumunda altcoin piyasasında da neler olabileceğine dair bazı ipuçları verdi. Cowen bu konudaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

 Geçmişte neler olduğuna bakmamız gerekiyor. Bununla birlikte daha düşük seviyelere gerilenmesi durumunda neler olabileceğini düşünmemiz gerekiyor. BTC piyasasına karşı altcoin piyasası değişiyor. Bunu anlamanın en iyi yolu, BTC hakimiyetine yani Bitcoin’in piyasa değeri ile kripto para piyasalarının geri kalanı arasındaki orana bakmaktır.

Şu andaki hakimiyet Haziran 2018’dekiyle aynı seviyede. Peki, 2018 Haziran’ında ne oldu? Bitcoin’in daha düşük bir dip yaptığı yer işte tam burası.

Kısacası Cowen, BTC fiyatının, yaklaşık 2,000 dolardan 20,000 dolara on kat arttığını gördüğümüz 2017 yılındaki büyük boğa koşusunun ardından 2018 yılında görülen aşağı yönlü eğimin yeniden gerçekleşeceğine inanıyor.

O zamanlarda Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden tek bir ülke yokken, şu anda birçok ülkenin kriptoyu geçerli ve yasal bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başladığını da göz önünde bulundurduğumuz takdirde; şimdiki durumun buna benzer olup olmayacağını göreceğiz.

Düşüş eğilimi devam etse de, BTC fiyatının bir süredir 40,000 dolar kilit seviyesi civarında seyrettiğini de unutmamak lazım. Bu durumda teknik olarak henüz en düşük seviyeye gerileyeceğini söylemek pek de doğru olmayacaktır. Ancak tamamen güvenilir bir noktada olduğu da doğru değil.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin