Wall Street veteranı S&P 500 için çöküş öngördü: “Bitcoin de namlunun ucunda!”
Wall Street veteranı S&P 500 için çöküş öngördü: “Bitcoin de namlunun ucunda!”

Wall Street veteranı S&P 500 için çöküş öngördü: “Bitcoin de namlunun ucunda!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para piyasasının yüzde 70 küçüldüğü mart çöküşünden beri küresel finans piyasaları da son derece güçlü bir sıçrama sergiledi. Piyasalarda görülen iyimserlik, dünya merkez bankalarının ve hükümetlerinin ekonomiye toplu olarak 20 trilyon dolar enjekte ettikleri gerçeğine bağlı gibi görünüyor.

Tanınmış bir Wall Street fon yöneticisi, yatırım dünyasındaki diğer önemli isimlerle birlikte hisse senetleri üzerinde durmaya devam ediyor.

Scott Minerd: “S&P 500 yüzde 50 çökecek.”

Yatırım ve finansal hizmetler firması Guggenheim Partners’ın küresel CIO’su Scott Minerd, 11 Haziran’da piyasalar hakkındaki görüşlerini tartışmak üzere CNBC’nin Closing Bell programına konuk oldu.

David Tepper, Bill Ackman ve Stan Druckenmiller gibi yatırımda öne çıkan diğer isimlerle birlikte Minerd da hisse senetleri üzerinde bir düşüş tahmininde bulundu. Minerda göre, S&P 500 temel olarak mart ayındaki tüm kayıplarını giderirken bu süreç “gözyaşlaryla sona erecek.”

Ünlü CIO, bu düşünceyi temellendirmek için üç sebep sundu:

  1. Mart ayı sonlarında meydana gelen teknik yükseliş eğilimi, geçen haftaki aşağı yönlü fiyat hareketiyle geçersiz kılındı.
  2. Kitlesel parasal uyaranı referans alan “Fed’le savaşma” iddiası kusurlu.
  3. Hisse senetleri şu anda son derece pahalı, muhtemelen Apple ve Amazon gibi bazı hisse senetlerinin pandemi nedeniyle beklenen gelirleri önemli ölçüde düşmesine rağmen tüm zamanların en yüksek seviyelerinde/yakınlarında işlem görüyor.

Minerd özellikle S&P 500’ün şu ankinden yüzde 50 düşerek 1.600’e geleceğini iddia etti.

Bitcoin bu çöküşten nasıl etkilenebilir?

Programda Bitcoin’den bahsedilmedi ancak kripto para birimi piyasalardaki daha fazla düşüşten somut bir şekilde etkilenebilir.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes konuyla ilgili şunları söyledi:

Bitcoin sahipsiz olacak. Fiyat 3.000 doları yeniden test edebilir mi? Kesinlikle. SPX devrilirken tüm varlık sınıfları onu takip edebilir.

Joshua Younger ve Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistlerinden oluşan bir ekip geçtiğimiz hafta yayımlanan raporda “Kripto para birimleri hisse senetleri gibi riskli varlıklara benziyor. Bu önceki birkaç yıla göre önemli bir değişiklik.” demişti.

Bu arada Bitcoin fiyatı için çöküş öngören yeni bir fraktal ortaya çıktı. İlgili haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin