Bitcoin 12 bin
Bitcoin 12 bin

Önemli analist Bitcoin için kritik seviyeyi açıkladı: “Altına inilirse kıyamet kopar!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Haziran’da önemli bir hamle yaparak 10.000 dolar seviyesini bir kez daha test eden Bitcoin fiyatı, sonrasında ağır bir darbe yiyerek 9.200 dolara dek düşmüştü. Ertesi gün hızla toparlansa da eski seviyelerine ulaşamayan kripto para birimi düne kadar 9.300-9.400 dolar aralığında seyretti. 15 Haziran TSİ 02.00 sularında yeniden çöken BTC 9.45’te 9.000 doları gördü ve kıyamet senaryoları bir kez daha açığa çıktı. Ancak bu tipik bir ayı tuzağıydı zira kripto para çok hızlı sekti, günlük %5 kazanç kaydederek bir kez daha 9.500 doların üstüne tırmandı.

Kafa karışıklığına yol açan bu yüksek oynaklık döneminde analistler de görüşlerini dile getirmekten çekinmiyor.

CryptoCactus: “Bitcoin fiyatı 8.600 doların altına asla inmemeli.”

TheCryptoCactus ismiyle paylaşımlarda bulunan popüler bir analist. Bitcoin’in birkaç gün içerisinde 8.600 dolarlık desteğin altına inmesi halinde kıyametvari bir senaryonun yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

8.600 dolarlık bölge, son birkaç haftada birçok kez destek olarak kaldı ve ayı trendlerinin en az üç ayrı durumda zıpladığı bir nokta olarak hareket etti. Bitcoin’in bu seviyenin altına inmesi halinde boğa davasının tamamen unutulması gerektiği belirtiliyor.

Gördüğünüz gibi 8.600 dolar, bu aralıkta olduğundan beri sadece birkaç kez test edilmiş süper güçlü bir piyasa seviyesi ve boğaların savunmasını gerçekten beklediğim bir düzey. Boğalar bu seviyeyi savunamazsa bunun HTF momentumu için oldukça önemli bir geri çekilme sinyalini verebileceğini düşünüyorum.

Bitdealer: “8.700 dolarda büyük bir likidite eksiği var.”

Teknik açıdan bakıldığında 8.000 dolar seviyelerinin ortalarına dikkat çeken başka yorumcular da var.

Bitdealer isimli üst düzey bir trader, Bitcoin’in yükseliş yolunu sürdürebilmesi için 8.700 dolar seviyesini tutması gerektiğini belirtti. Trader aşağıdaki grafiği paylaşarak fikirlerini görselleştirdi.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin grafiği, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, 1 bitcoin kaç tl

Bitdealer’a göre 8.700 dolar seviyesinin önemi, bu bölgede piyasa likiditesinin olmamasından kaynaklanıyor. Analiste göre bu seviyenin altına olası bir düşüş, Bitcoin fiyatını 6.000 dolarlara indirecek hızlı bir hamleye sebep olacak.

Bu arada Bitcoin balina sayısında rekor bir artış söz konusu; 2017 rekoruna döndüler. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin