Tom Lee: “Bu olayla Bitcoin bu hafta sonu fırlayabilir!”
Tom Lee’den yeni Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin tahmini

Wall Street Stratejisti: “Bitcoin’in fiyatı 2018’de iki katına çıkacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat Global Advisors şirketi kurucusu Tom Lee, bu yıl Bitcoin‘in fiyatının çok rahat biçimde iki katına çıkacağını söyledi. CNBC’ye konuşan Wall Street Stratejisti 2018’de Bitcoin’in üç katını bile görme ihtimali olduğunu söyledi.

Tom Lee kendisine göre, başlangıçta Bitcoin’in fiyat hedefini 2018 yılının ortasında 11.500 dolar olarak öngörmüştü. Yeni gelişmelerle ve gelişmiş cüzdanların büyümesiyle Bitcoin’in gerçek değeri son birkaç ay içinde arttığından 20.000 dolara çıktı.

Tom Lee, giderek artan boğa gücünü haklı çıkarmayı haklı çıkaran yatırımcıların “hala ne kadar gelişme ve kullanma vakalarının” Bitcoin etrafında yapıldığını takdir etmek için erken olduğunu düşünüyor. Bitcoin’in şu anki fiyat oynaklığı sadece bir “fiyat keşif süreci”.

Wall Street Stratejisti: “Bitcoin altın yerine geçecek.”

Bitcoin’in maddi olmayan bir değeri olmadığını söyleyenlere seslenen Lee, böyle düşünenlerin kaybediyor olacağını söyledi. Buna geçmişten bir örnek vermek gerekirse, bazı insanların aslında para kazanmadığı için 90’larda Amazon’ın başaramadığını söylediği gerçeğini kullandı. Bunu dikkate alarak, Wall Street stratejisti şunları söyledi:

Uzun vadede, Bitcoin altın yerine geçecek bir değer deposu olarak sunuluyor. Eskiler altını  keşfedip gelir elde ettikleri için onu altının yerine koymak için kullanacaklardır. Bitcoin eğer altın pazarının yüzde 5’ini alırsa, bu yaklaşık 50.000 dolara tekabül etmektedir.

Lee, altının topraklarda kazılmaya devam ettiği için, Bitcoin’in 20.000 dolara yaklaştığını düşünüyor. Bitcoin, 1.400’ün üzerinde bir artış gösterdi. Altın ise 1.300 dolar seviyesinde kaldı. Ayrıca, Google’da yapılan aramalarda “bitcoin satın al” cümlesi “altın satın al” cümlesini geçti.

Lee, hisse senetleri üzerinde Bitcoin’in kullanılıp kullanılmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi:

Riske odaklı olsa bile Bitcoin’in S & P’den kolayca daha iyi performans gösterecek.

Kısa vadeli bir değerlendirmede, Lee Bitcoin’in aralık ayındaki her zamanki en  yüksek fiyatının geri döneceğini söyledi. Lee,

Yılın ilk yarısında Bitcoin 20.000 dolara ulaşabilirse, 2018 yılının ikinci yarısında bunu daha da büyük bir rekor izleyecek. Bence sanırım Bitcoin hâlâ sahip olmanız gereken bir şey konumunda.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin