Ripple'i (XRP) etkileyerek genel piyasada bir düşüşe neden oldu

Coinmarketcap Güney Kore borsalarını listelemeyi durdurdu Ripple değeri 20 milyar dolar düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son derece popüler olan kripto para marketi CoinMarketCap, 8 Ocak tarihinde Güney Kore borsalarındaki listelemeyi durdurdu. Bu durum altcoini etkiledi ve Ripple düşüş yaşadı.

Bahsi geçen borsalarda, borsa işlem hacmi açısından dünyanın ikinci büyük borsası olan Bithumb ve Coinone ile Korbit yer alıyor.

Kripto para birimleri için ortalama fiyatlar üretmek için çok sayıda büyük küresel değişim merkezinden gelen verileri kullanan CoinMarketCap, borsa listelerinden çıkma kararını Pazartesi günü tweetledi. Bu kararlarındaki gerekçenin “dünyadaki farklı yerlerdeki fiyatların aşırı uç farklılıkları ve sınırlı arbitraj fırsatı” ndan kaynaklandığını” söyledi.

Ripple düşüş yaşadı

CoinMarketCap’in kararı, Ripple’in rekor kıran yükseliş trendini dramatik bir gerilemeye  bıraktı. CoinMarketCap Güney Kore borsalarını listelemeyi durdurduğu gün Ripple, piyasa değeri 20 milyar doları aşan miktarda bir kayıp ve 8 Ocak’ta neredeyse yüzde 30’luk bir fiyat düşüşü yaşandığını gördü. Ethereum (ETH) mevcut piyasa değeriyle Ripple’ı geride bıraktı.

Ripple özellikle Güney Koreli borsalarda çok yüksek hacimlerde işlem görüyordu. Bu borsalardaki raporları geçen hafta Ripple’i kripto pazarında ikinci sıraya çıkarmasına yardımcı olduğu söylenebilir.

 

Coinbase’in altoin’i ekleyeceği söylentilerinin ardından 4 Ocak’ta yapacağı onayla, Ocak ayının ilk günlerinde Ripple fiyatında zirveden düştü. Bununla birlikte, CoinMarketCap’in 8 Ocak kararından sonra fiyat düşüşü, 6 dakikalık bir sürede yüzde 16’lık bir düşüş ile daha vahim ve ciddi bir etki yarattı.

 

Twitter’daki kullanıcılar, CoinMarketCap’in kararları ile ilgili olarak kullanıcıları hemen uyaramamasından dolayı panik satışa neden olan düşüşten şikayet etti.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin