Wall Street
Wall Street kripto planlarına kripto paraların düşük fiyatları mı engel oluyor?

Wall Street kripto planlarına kripto paraların düşük fiyatları mı engel oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street parası, kripto pazarları için çok önemli bir kaynak. Ve piyasadaki herkes bu fonların kripto piyasasına gelmesini bekliyor. Bekleyiş devam ederken piyasalar tüm zamanların en yüksek seviyelerinden hala uzakta olsa da, kripto planlarının farklı ya da raflarda olduğunu açıklayan birçok Wall Street firması var gibi görünüyor.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays, kriptolara doğru yavaş ve kararlı şekilde hareket ediyor

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto pazarlarındaki düşüş ve düzenleyici belirsizliği birçok Wall Street firmasını ve Banka’yı kripto planlarını rafa kaldırmaya zorladı. Birçoğu bir ticaret altyapısı geliştirmeye devam etse de, sanal paraların değerlerinin düşmesi nedeniyle hızlarının kesildiği görülüyor.

Kripto planlarını açıklayan önde gelen isimler arasında yer alan Goldman Sachs, kurulum sürecini, kripto işine aşina olan insanlara göre, zaruri bir şekilde görülebilen ve fark edilir olan bir hızda yavaşlatıyor gibi görünüyor. Sektördeki birçok insan geçtiğimiz yılki Wall Street kripto teklifine dönüşmesini beklemenin ideal olduğunu ancak pazarın gerilemeye başlamasından sonra gerçekleşen hiçbir şeyi olmadığını söylüyor.

Goldman, kriptoyu kuran bir kurumun beklentileri için odak noktası olmaya devam ediyor. Firma, Bitcoin vadeli işlemlerini ilk kez açıklığa kavuşturan Wall Street’teki firmalardan biriydi ve bu konuya aşina olan insanlar, geçen yıl bir ticaret masası hazırladığını söyledi. Banka henüz kripto ticaretine başlamadı. Ve sadece 20 müşteri kaydeden NDF ürünü için çok az ilgi gördü. Dijital varlık işini yürütmek üzere işe alınan Justin Schmidt, geçen ay düzenlenen bir endüstri konferansında, düzenleyicilerin kripto konusundaki aksiyonlarının yapabileceklerini sınırladıklarını söyledi. Yine de, Goldman, ana aracı kurumuna dijital varlıklar uzmanı eklemeyi planladığını söyledi.

Wall Street devleri kripto planlarına ara verdi

Diğer bir Wall Street devi Morgan Stanley de teknik olarak Eylül ayından bu yana Bitcoin vadeli işlemlerini takip eden takaslar sunmaya hazırdı. Ancak şu ana kadar tek bir sözleşme satın alındığı biliniyor. Şirket, Eylül ayında önemli bir kurumsal müşteri talebi olduğuna dair yeterli kanıt bulunduğunda sözleşmelerin başlatılacağını söylemişti.

Citigroup da Wall Street kurtlarının bir parçası. Bankanın da, mevcut düzenleyici yapılar içinde kripto paralar için tasarlanan hiçbir ürünü almadığı biliniyor.

Bu yılın başlarında, İngiliz bankası Barclays, kripto işini değerlendirmek için iki eski petrol tüccarı-Chris Tyrer ve Matthieu Jobbe Duval’ı işe aldı. Ancak Barclays’ın dijital varlıklar projesine önderlik eden Tyrer, iki ay sonra Jobbe Duval’ı takiben Eylül ayında şirketten ayrıldı. Piyasadaki söylentilere göre Barclays’in şu anda kripto alım satım masası için bir planı yok.

Sonuç olarak 2018 yılı boyunca birçok habere konu olan Wall Street şirketleri, özellikle yılın son çeyreğinde adeta sessizliğe büründü. Kripto para piyasalarındaki düşüşe nazaran özellikle düzenleyici eksikliğinin bu tür kurumsal şirketlerin kripto piyasasına girme konusundaki ihtiyatlı davranmalarına neden olduğu görülüyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin