CME’de tarihi Bitcoin vadeli rekoru: 1 milyar 350 milyon dolar!
CME Bitcoin Piyasasının rekorlarla dolu bir ay geçirmesi BTC’ye olumlu yansıyabilir

CME Bitcoin vadelileri 28 Aralık’ta teslim edilecek… BTC için olası etkileri ne olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelecek hafta, Bitcoin vadelileri süresi dolacak ve Chicago Ticaret Borsası’na (CME) takas edileceği başka bir tur göreceğiz. CME Bitcoin vadeli işlemleri nakit olarak düzenlenmiş olsa da, Bitcoin’in gerçek spot fiyatı üzerinde bir etkisi olabilir.

CME vadeli işlem süresinin dolmasının Bitcoin üzerindeki olası etkileri

CME’nin bir sonraki altı aylık Bitcoin vadeli işlemleri 28 Aralık 2018’de sona erecek ve takas işlemi 3 Ocak 2019’da gerçekleşecek. Bu vadeli işlem sözleşmeleri 2 Temmuz tarihinde işlem görmeye başlamıştı.

Bu turdan bir önceki altı aylık Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ise 2 Ocak 2018’de başlamış ve 29 Haziran’da sona ermişti. Aşağıdaki grafikte ise CME Bitcoin vadeli sözleşmeleri bitiş tarihi olan 29 Haziran’a kadar bir düzletme hareketi görüyoruz. Bu bize, bu etkinin diğer kripto piyasası faktörlerini dolaylı yoldan etkileyebilme olasılığını gösteriyor.

cme_futures_jun29-min

Altı aylık CME Bitcoin vadeli işlemlerinin bir başka turu nisan ayından eylül sonuna kadar sürdü. Ancak grafikler eylül ayında sona ermeleri ile çakışan etkili bir hareket göstermedi.

Bitcoin şu anda mevcut altı aylık sözleşmelerin başlamasından çok daha düşük bir seviyede fiyatlandırılıyor. Bitcoin fiyatı, 2 Temmuz’da 6,000 doların ortalarında değişiyordu. Yazımız yayına hazırlanırken ise Bitcoin yaklaşık 4,300 dolar değerinde bulunuyor.

Bitcoin vadelileri teslim sürecinin Bitcoin fiyatı üzerindeki olası neden ve sonuçları

CME ve Chicago Board Options Exchange (CBOE) Bitcoin vadelileri, Bitmex gibi kripto borsalarının aksine nakit olarak hesaplanır. Yani işlem sırasında fiziki olarak Bitcoin’in taşınması, satın alınması veya satılması gerçekleşmez. Bununla birlikte, bu genel vadeli işlem sözleşmeleri, Bitcoin’in fiyatı alınan her bir vadeli işlem pozisyonundan doğrudan etkilenmese de kripto alanında sıcak bir konu olarak görünmektedir.

CME ve CBOE vadeli işlemlerinin Bitcoin’in spot fiyatı üzerindeki etkisi kendi kendine gelişen bir kehanet olabilir. Kripto alanındaki bazı spekülatörler, bu CME veya CBOE Bitcoin vadeli işlemlerinin sona ermesinin ve takaslarının piyasayı bir şekilde hareket ettireceğini düşünebilir.

Daha sonra bu spekülasyonlara dayanarak alım satım kararları alabilirler. Spot Bitcoin satın alıp satabilirler. Yeterli kişi bu spekülasyonlara katılırsa, Bitcoin’in mevcut fiyatı bu durumdan etkilenebilir.

Başka bir olasılık, traderlerin CME veya CBOE vadeli işlem pozisyonlarını koruma altına aldığını, örneğin CME veya CBOE üzerindeki Bitcoin vadeli işlemlerini satarken kripto piyasalarından Bitcoin satın aldıklarını görebiliriz.

Sonuç olarak 28 Aralık 2018 ve 3 Ocak 2019 tarihlerinde Bitcoin’in spot fiyatı üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını yalnızca zaman gösterecek.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin