FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!
FOMO kurumlara kaymaya başladı: Bitcoin fırsatını kaçırmak istemiyorlar!

Wall Street kripto para borsalarına 2018’de istikrar getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yayımlanan bir rapora göre 2018’de kripto para birimlerinin, farklı borsalarda fiyat değerlerinde çarpıcı bir düşüş oldu. Bunun için kime teşekkür etmeliyiz?  Wall Street kripto para borsalarında oluşan dalgalanmaları kurumsal yatırımcılarla ortadan kaldırdı.

Wall Street kripto para borsalarına girmeden önce fiyat farkları %5’leri buluyordu

Söz konusu rapor, 2018 yılında, bir borsadan diğerine ortalama fiyat dalgalanmalarında büyük bir düşüş olduğunu gösteren bir kripto para borsası teknolojisi şirketi olan SFOX’tan gelen verilere dayanıyor. Firma, bu göreceli istikrarın sebebinin, kurumsal paranın kripto sektörüne getirilmesi olduğunu iddia ediyor. SFOX başkanı Danny Kim’den alıntı yaparak şu açıklamaları yaptı:

Kurumsal firmalar aktif olarak kripto ticareti yapmakta. Kurumsal firmalardan önce (2018’den önce) borsalar arasındaki Bitcoin fiyat farkları %4,5 gibi yüksek bir orana ulaştı.

Yüksek Frekanslı Ticaret istikrarın en büyük sebebi

Bunun bir kısmı, Yüksek Frekanslı Ticaretin (HFT) kripto borsasına girmesiyle mümkün oluyor. HFT temelde, kurumlara yüzlerce ticaretin veya daha fazlasının uygulanmasına izin veren borsalara özel bağlantılar kazandığında uygulanıyor. HFT, yakın zamanda kripto para ticaret dünyasına geldi. HFT’yi birçok borsada icra eden büyük kuruluşlara sahip olmak, kaçınılmaz olarak bu değişimler boyunca fiyat hareketine istikrar getiriyor. Bu, kripto para fiyatlarına daha fazla inanç geliştirir ve umarız topluluk kripto paraları sahiplenmeyi hızlandırır.

Kripto para borsasını yakından takip edenlerinde bu konuda gözlemleri oldu. Eskiden arbitraj kelimesini çok duyarken şimdi neredeyse gündemimizden çıkacak. Borsalar arası fiyat farkları yok denecek kadar azaldı tüm bu fiyat istikrarı da piyasaya güven getirdi. Kurumsal yatırımcılar oyunu kuralına göre oynanmasına yardımcı oluyor. Umarız güvenli yatırımlar için bu tarz iyileşmeler daha çok olur.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin